Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Ivanečki rudarski dani 2023.

2 prosinca, 2023 - 3 prosinca, 2023

U subotu i nedjelju 2. i 3. prosinca u Ivancu će se održati Ivanečki rudarski dani, Centralni dio manifestacije bit će u gradskom parku Ivanec. Tu će vas toga dana dočekati i članovi Ivanečke rudarske čete, jedinstvene postrojbe koja s ponosom čuva rudarsku baštinu Ivanca i ivanečkoga kraja. Posjetitelji će na manifestaciji moći razgledati i izložbu radova na temu rudarstva koje su izradili učenici OŠ Ivanec u povodu obilježavanja Ivanečkih rudarskih dana davne 2010. godine.

U sklopu manifestacije održat će se i 3. rudarski cener, koja se trči stazom koja vodi pokraj nekadašnjih rudarskih lokaliteta u Ivancu i okolici. Oni koji nisu od trčanja mogu se pridružiti malom rudarskom izletu “Cipelcugom do separatora” i doznati zanimljive detalje o vađenju rude u šoftama, o životu ivanečkih rudara i nizu drugih zanimljivih detalja iz rudarske prolosti Ivanca.

Sve ono što se nekada moglo naći na rudarskom tanjuru tih ćete dana imati prilike i kušati posjetite li jedan od ugostiteljskih objekata koji su se uključili u ovu promotivnu akciju. Po posebnim cijenama tako možete birati i naručiti Jesti pe rudarski, Rudarski ručak, Rudarski cimplet, čaj, pa čak i rudarski koktel prigodnog naziva “Markštajger” te Ivanečko rudarsko pivo. Akcija “Na rudarskom tanjuru” akcija traje od 2. do 10. prosinca.

Lokacija

Ivanec
Varaždinska županija Pogledaj na Google maps-u