Loading Događaji

« Svi Događaji

  • Ovaj događaj je prošao.

Bartoje 2023.

22 kolovoza, 2023 - 27 kolovoza, 2023

Ovog tjedna na redu je finale ljeta u sklopu Ljeta na Čavlima proslavom “Bartoje”, blagdana sv. Bartola, zaštitnika Općine Čavle.U utorak 22. kolovoza u Gradu Grobnik održana je Interpretacijska šetnja putovima Frankopana, organizirana vođena tura gdje se moglo naučiti ponešto o povijesti Grada Grobnika koji danas predstavlja najvažniju kulturnu točku šireg prostora Grobnišćine, razgledati drevni frankopanski kaštel, čuti priču o kamenom reljefu iz doba Liburna “Baba” te degustirati Grobnički sir i rakiju.

Na sam dan sv. Bartola – 24. kolovoza od 18 sati na Trgu hrvatskih branitelja u Čavlima turistička zajednica poziva da povedete one najmlađe i razveselite ih veselim dječjim programom koji će trajati sve do početka koncerta u 21h kada na pozornicu dolazi Mario Lipovšek Battifiaca.

Pjesmi tu neće biti kraja, obzirom da 25. kolovoza u isto vrijeme i na isto mjesto dolaze mega popularni riječki rock sastav – Let 3 uz pratnju grupe Whiteheads.

Bartoja

Čavja će plesati i pjevati do dugo u noć, a drugi dan, 26. kolovoza, nastaviti u kulinarskom tonu u Buffetu Pomorac kada dolazi 13. po redu popularni Bartojski kotlić.

Stručni žiri ocijeniti će najbolje kotliće gledajući 4 kategorije (okus safta, kuhanost mesa, okus mesa i izgleda gulaša) te na kraju i dodijeliti vrijedne nagrade osigurane od Limarije Sebastijan.  Paralelno istoga dana održati će se i tradicionalni uvijek dobro posjećen ženski boćarski turnir Bartoja 2023.

Organizatori pozivaju 27. kolovoza sportaše i rekreativce da se odvaže i okušaju svoje granice i mogućnosti na “Vertikalnom licu Platka“ koji je ove godine pripremio trail utrke u dužinama od 8, 15 i 22km te XCO MTB biciklističku utrku.

Detalji

Početak:
22 kolovoza, 2023
Kraj:
27 kolovoza, 2023
Događaj Tags:
,

Lokacija

Čavle
Primorsko-goranska županija Pogledaj na Google maps-u