Vijesti

Uber kreće s novom uslugom u Europi: Putnike će od sada prevoziti i po vodi

Uber će ove godine lansirati uslugu Uber Reserve, koja će putnike prevoziti – po vodi. Ovog ljeta će najluksuzniji Uberov proizvod dosad, gostima mediteranskog otoka Ibize ponuditi priliku rezervacije privatne jahte putem Uber aplikacije, piše Forbes. Elegantna jahta Sunseeker može prevoziti do osam gostiju na luksuznom osmosatnom putovanju oko otoka.

Rezervacije za uslugu za kolovoz kreću 26. srpnja, a potrebno ju je rezervirati 24 sata unaprijed kroz Uber Rezerve na Ibizi. Uz osobnog skipera, besplatni šampanjac i transfere do i s jahte na bilo koju lokaciju na otoku, cijena iznosi 1.600 eura.

Usluga prijevoza na vodi putem Ubera bit će dostupna i u Veneciji, gdje će se moći naručiti elegantno drveno plovilo koje goste prevozi na stotine lokacija diljem lagune. Usluga će se nuditi od osam ujutro do osam navečer, a u brod stane šest putnika. Cijena bi trebala biti oko 120 eura.

Tijekom Olimpijade vozit će besplatno

Usluge Uber Boata u Grčkoj pokrenute su u Mykonosu prošlog ljeta, a sada se šire. Krajem srpnja će oni koji traže prijevoz do Atene, Krfa ili Santorinija ili do nekih udaljenih otoka, mogu rezervirati brod putem Ubera.

FOTO: Uber

Od ovog ljeta gosti u Parizu mogu zatražiti električni Uber Cruise rijekom Seinom, a tijekom Olimpijskih igara, Uber će nuditi besplatne jednosatne vožnje od 12. srpnja do 3. kolovoza kako bi pomogao olakšati pritisak na prometu i prevoziti putnike rijekom.

Thames Clippersi rijekom voze već 20 godina. Od srpnja 2020. godine Uber je započeo partnerstvo koje nudi uslugu prijevoza po vodi i lokalcima i turistima, imena Uber Boat By Thames Clippers. Zasad su prevezli preko četiri milijuna putnika.

Putne priče pratite i na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i TikTok