Hrana,  Iće i piće,  Izdvojeno

Ovaj restoran u srcu poznate utvrde nudi odlične lokalne specijalitete: Ima i sjajnih vina, rakije, ali i razna piva

Grad Đurđevac, o kojem smo nedavno pisali u našem novom serijalu Gradske priče, odlično je mjesto za vikend izlet s obitelji. Kada se umorite od razgledavanja zanimljivosti u tom gradu, okrijepiti se možete u odličnom restoranu koji je smješten u njihovoj poznatoj utvrdi.

Restoran i pivnica Stari Grad otvoren je 2016. godine te su neizostavna gastro točka Podravine koja u svojoj ponudi posjetiteljima nudi pregršt lokalnih specijaliteta. AKo još niste imali prilike isprobati podravsku hranu, krajnje je vrijeme da to učinite!

FOTO: Ines Jelušić

Terasa u atriju

Kada uđete u utvrdu, prvo što ćete primijetiti jest prostrana terasa restorana koja je smještena u atriju, a koja je u ovim vrućim danima idealno mjesto za pobjeći od sunca.

FOTO: Ines Jelušić

Ako pak niste fan terase, jednako ugodno bit će vam i u modernoj unutrašnjosti restorana, gdje ćete se osjećati kao da se sadašnjost isprepliće bogatom poviješću đurđvačkog kraja.

FOTO: Ines Jelušić

Podravina na tanjuru

Što se samog menija tiče, ono što me najviše razveselilo je to da je pun tipičnih jela tog kraja. Pa se tako primjerice kao predjelo mogu naručiti beli žganci sa slaninom ili pak podravski sirevi, a na meniju ne nedostaje niti ribljih jela. Jedno od onih koje nam je zapelo za oko je smuđ na dravski u kukuruznom brašnu.

FOTO: Ines Jelušić

Bogatu ponudu tradicijskih podravskih jela u ovom restoranu upotpunjuju kreativni sezonski jelovnici, vrhunska “Vina z peskov”, bogata lepeza domaćih rakija te sadržajna pivska karta s istaknutim craft pivama regije.

FOTO: Ines Jelušić

Ponudu restorana, kao i cijene, možete pronaći na njihovim službenim stranicama.

FOTO: Ines Jelušić
FOTO: Ines Jelušić