Vijesti

Poznata avionska grupacija diže cijene svojih letova: Za sve je kriva jedna odluka Europske unije

Loše vijesti za sve koji vole putovati. Kako piše Politico, zrakoplovne tvrtke Lufthansa Group od iduće godine podići će cijene svojih karata. Točnije, prijevoznici će uključiti dodatnu naknadu do 72 eura, kako bi pokrile troškove uvedene Sustavom trgovanja emisijama EU-a i mandatima održivih goriva u zrakoplovstvu (SAF), objavio je njemački prijevoznik u utorak.

“Grupa zrakoplovnih prijevoznika neće moći sama snositi sve veće dodatne troškove koji proizlaze iz regulatornih zahtjeva u nadolazećim godinama”, rekla je Lufthansa u priopćenju za javnost.

Žalili se na dodatne troškove

Nadoplata se će se primjenjivati za karte rezervirane od 26. lipnja, s polaskom iz europskih zemalja, a kretat će se ovisno o udaljenosti od 1 do 72 eura.

Lufthansa grupa, koja uključuje Eurowings, Swiss, Austrian i Brussels Airlines — rekla je da će dodatna naknada pokriti troškove ETS-a za zrakoplovstvo, mandate SAF-a (koji bi trebali stupiti na snagu sljedeće godine) i UN-ovu shemu smanjenja emisija Corsia.

Lufthansa se dugo žalila na dodatne troškove koje europskim zrakoplovnim prijevoznicima nameću propisi EU-a i nacionalni porezi.

Putne priče pratite i na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i TikTok