Događanja,  Putovanja

Donosimo detalje programa ‘Ljeto na Gradini’: Evo što će se sve narednih mjeseci događati u Rijeci

Svi oni koji se ovog ljeta zateknu u Rijeci, i ove će godine imati prilike uživati u zanimljivom i raznovrsnom programu. Naime, nedavno je predstavljen program 19. Ljeta na Gradini, koje započinje 4. srpnja slavljeničkim koncertom Vatre i trajat će sve do 6. rujna kada će biti zaključen nastupom poznatog mađioničara Luke Vidovića.

Ulaznice za programe na kojima se naplaćuje ulaz moguće je kupiti putem sustava mojekarte.hr i u Dallas music shopu.

Program 19. Ljeta na Gradini na konferenciji za medije predstavili su gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, direktor festivala Ljeto na Gradini Vedran Babić, predstavnik ugostiteljskog objekta na Trsatskom kaštelu Matija Blažević te voditeljica programa festivala Ljeto na Gradini Sabina Frlan Vujović.

Spoj različitih umjetničkih izričaja

Koncept Ljeta na Gradini je zamišljen kao spoj različitih oblika umjetničkog izričaja, zabavnih sadržaja uz nastupe renomiranih domaćih i regionalnih izvođača pa sve do gastronomskih manifestacija te programa namijenjenih djeci. Posjetitelji će ove godine imati priliku uživati u čak 17 različitih programa koji će okupiti više od 100 izvođača na impozantnom lokalitetu Trsatskog kaštela.

“Kroz prvih 18 godina održano je ukupno 443 različitih programa koje je posjetilo više od 180.000 posjetitelja, a na Ljetu na Gradini nastupilo je više od 2100 renomiranih izvođača što su zaista respektabilne brojke. Kao organizatore veseli nas izazov osmišljanja zanimljivog i raznolikog programa, a zadovoljstvo publike najveća nam je nagrada. Činjenica da Riječanke i Riječani rado dolaze na Trsatski kaštel i redovito prate programe Ljeta na Gradini motivira nas da iz godine u godinu našim sugrađanima ponudimo zanimljiv program. Zahvaljujem se g. Filipoviću, odnosno gradu Rijeci i g. Škarpi, odnosno Turističkoj zajednici grada Rijeke što podupiru programe Ljeta na Gradini i što zajedno obogaćujemo kulturno – zabavnu, ali i turističku ponudu našeg grada”, poručio je Vedran Babić, direktor festivala.

“Drago mi je da se tradicionalno okupljamo na Trsatskoj gradini promovirajući Ljeto na Gradini koje je prošle godine postalo punoljetno. Ovogodišnje izdanje donosi uistinu bogat program i čestitke organizatorima što su uspjeli pripremiti program koji će zasigurno izazvat interes Riječanki i Riječana, ali i naših gostiju pa očekujem da će se za programe tražiti karta više. Trsatska gradina je brend grada Rijeke, a kulturne manifestacije koje se održavaju unutar stoljetnih zidina s najljepšim pogledom na Kvarnerski zaljev podižu njen značaj i brendiraju Rijeku tijekom ljetnog perioda”, istaknuo je gradonačelnik Grada Rijeke, Marko Filipović.

“Izuzetno mi je drago što u organizaciji Ljeta na Gradini imamo kontinuitet od 19 godina i da ovaj program posjećuje veliki broj naših sugrađana, ali i turista. Turistička zajednica upravlja Trsatskim kaštelom i stalo nam je do toga da ovaj objekt bude što kvalitetniji, ljepši i programski bogatiji kroz cijelu godinu pa Turistička zajednica, u suradnji s Gradom, kreće u proces uređenja cijele lokacije, tako da nas u sljedećem periodu očekuje puno promjena unutar samog kaštela, ali i na području parka. Zahvaljujem svima koji su dali potporu ovogodišnjem programu Ljeta. Što se tiče turističkog prometa on je za sada 8% bolji nego prethodne godine, a ova je lokacija nezaobilazna za sve koji će tijekom ljeta posjetiti naš grad”, naglasio je direktor Turističke zajednice Grada Rijeke, Petar Škarpa.

Ljeto otvara bend Vatra

“Prije svega, bih htio istaknuti da sam većinu života proveo na Kozali, s pogledom na Gradinu, slušajući koncerte i sanjajući o tome da jednog dana postanem dio te priče. S velikim zadovoljstvom mogu reći da sada, sa svojih petnaest godina iskustva u ugostiteljstvu i organizaciji evenata, mogu pridonijeti razvoju programa na Gradini kako bi ova lokacija ostvarila svoj puni potencijal. Naša vizija za ovu mikrolokaciju, temelji se na ozbiljnom pristupu uređenju i realizaciji programa. Planiramo organizirati događaje raznovrsnog sadržaja, prilagođene svim generacijama, a u planu je organizacija i pop-up večeri u suradnji s poznatim hrvatskim chefovima”, istaknuo je Matija Blažević, predstavnik ugostiteljskog objekta na Gradini.

“Ljeto otvaramo slavljeničkim koncertom grupe Vatra, a zaključujemo uz Comedy magic show Luke Vidovića. Publiku očekuje čak 11 koncerata i tri predstave, gastro – glazbena večer, ali i manifestacija posvećena vizualnoj umjetnosti te književna večer.  Na ovogodišnjem izdanju festivala nastupiti brojne riječke umjetnice i umjetnici, a prilikom kreiranja ovogodišnjeg programa, posebna pažnja posvećena je programu za najmlađe pa će se održati i dva dječja programa”, istaknula je Sabina Frlan Vujović, voditeljica programa Ljeta na Gradini.

U nastavku donosimo kompletni program 19. Ljeta na Gradini.

SRPANJ

04.07. – 21.30 h – Otvaranje 19. Ljeta na Gradini

Koncertni nastup: Vatra

11.07. –  21.30 h – Ljetni party koncert Tajči i Ante Gelo band feat. Bruna Oberan i Iva Ajduković

17.07. – 21.00 h – Stand up Dobra večer, došao sam po vašu kćer Jan Kerekeš

19.07. – 21.30 h – Koncertni nastup The Frajle

21.07. – 20.30 h – Obljetnički koncert: 30 let duše Karin Kuljanić i Mirjana Bobuš

27.07.  – 20.00 h – Koncertni nastup Plesni zbor Zagrepčanke i dečki

28.07. – 20.30 h – Glazbena večer u čast Đorđa Balaševića

31.07. – 21.00 h – Predstava Baka ima dečka Asim Ugljen i Miro Čabraja

KOLOVOZ

04.08. – 20.00 h – Taste & Music Experience by Deni Srdoč /  21.30 h – Koncertni nastup Goran Karan

06.08. – 09.08. – Gradina no limit – dani vizualne umjetnosti i komunikacija

18.08. – 20.00 h – Mjuzikl za djecu – Mi o Vuku Bojan Jambrošić i Manuela Svorcan

19.08. – 21.00 h – Noć velikog čitanjaUnder The Full Moon Ri Lit

20.08. – 21.00 h – Koncertni nastup Crooks & Straights

22.08. – 21.30 h – Riječko rockanje Jonathan & Chasing Nord

27.08. – 21.00 h – Koncertni nastup Henry Radanović trio

RUJAN

01.09.- 21.00 h – Koncertni nastup HELP! Beatles tribute band

06.09. – 21.00 h – Comedy magic show 18+ Luka Vidović