Izdvojeno,  Po Hrvatskoj,  Putovanja

Tražite bijeg od vrućina? Ova tri kupališta u kontinentalnoj Hrvatskoj sjajna su zamjena za more

Ako ste među onima čije vrijeme za godišnji još nije došlo, kuhate se na ovim (pre)visokim temperaturama i zapeli ste negdje u kontinentalnom dijelu Hrvatske, znamo da vam ovih dana nije baš bilo lako.

No, more nije jedino mjesto gdje možemo pronaći utočište od vrućih ljetnih dana. Diljem zemlje, postoje brojna uređena kupališta, bazeni, jezera i plaže na rijekama gdje se možete okupati, osunčati i rashladiti na ovim vrućinama.

Ako još nikada do sada niste uživali u blagodatima kontinentalnih kupališta, vrijeme je da se ta nepravda ispravi, a danas vam donosimo tri prijedloga kamo pobjeći od ljetnih vrućina na kontinentu.

Aquacity

Poznatiji i kao “Varaždinsko more”, Aquacity se nalazi tri kilometra od centra baroknog grada Varaždina. Ovaj kompleks s uređenim okolišem prava je oaza za opuštanje, šetnju, plivanje i rekreaciju.

Ljubiteljima sportsko-rekreacijskih aktivnosti na raspolaganju su teniski tereni, igralište za mali nogomet, mini golf, odbojku na pijesku, a za najmlađe je uređeno i dječje igralište. Ulaz u kompleks se ne naplaćuje.

Šoderica

Još jedno iznimno popularno kontinentalno kupalište je jezero Šoderica u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Šoderica je od rijeke Drave udaljena 400 metara te od nje podzemnim putem dobiva vodu. Karakterizira ju tirkizno zelena boja vode, šljunčana obala i nekolicina otoka koji se nalaze na jezeru.

Poslijednjih se godina organizira manifestacija “Ljeto na Šoderici” u sklopu koje se održavaju brojna događanja i aktivnosti.

Otok ljubavi

Rijeka Mrežnica pravi je raj put divnih plaža i kupališta, a jedno od njezinih najpopularnijih kupališta definitivno je Otok ljubavi.

Otok ljubavi nalazi se u Belavićima, mjesta do kojeg se dolazi starom cestom kroz Dugu Resu.

Ovo kupalište može se posjetiti u vremenu od 10 do 22 sata.