Po Hrvatskoj,  Putovanja

Prijevoz u Velikoj Gorici od srpnja će biti besplatan, no putnici će ipak morati imati karte: Evo kako do njih

Od 1. srpnja na području Velike Gorice kreće novi lokalni prijevoz koji će za sve putnike biti besplatan. Za lokalni prijevoz na području Velike Gorice biti će zadužen novi prijevoznik, Arriva, a s novim prijevoznikom uvode se i nove linije. Tako će se s gradom povezati željeznički kolodvor, poslovna zona Meridan 16 te Velika Mlaka i Mičevec.

Na stranicama grada objavljeni su vozni redovi za svih 16 linija na kojima će prometovati Arrivini autobusi na području Grada Velike Gorice. Vozne redove možete pronaći ovdje.

Kako do besplatne karte?

Također, objavljen je i raspored stajanja autobusa na peronima velikogoričkog autobusnog terminala, a Arrivini autobusi stajat će na peronima od broja 3 do broja 8.

Na linijama između Zagreba i Velike Gorice i dalje će voziti ZET-ovi autobusi.

Iako će lokalni prijevoz biti besplatan, putnici će zbog odredbi zakona o komunalnom linijskom prijevozu putnika morati imati besplatnu kartu.

Kako navode iz grada, svaki putnik će besplatnu kartu dobiti kod vozača prilikom prve vožnje autobusom, te će nakon toga tu kartu moći koristiti kao stalni pokaz. Besplatne karte moći će se preuzeti i u prizemlju zgrade Gradske uprave.