Po Hrvatskoj,  Putovanja

Zagreb dobiva besplatni javni prijevoz vikendima i praznicima: Građane i posjetitelje vozit će ‘Fuliri’

Zagrepčani i posjetitelji od sredine lipnja moći će se gradom kretati novim prijevoznim sredstvima. Naime, Grad Zagreb predstavio je pilot uslugu besplatnog javnog prijevoza u pješačkoj zoni središta grada malim električnim vozilima koja se zovu “Fulir”.

Prijevoz Fulirima bit će dostupan od subote 15. lipnja, omogućujući građanima i turistima ekološki prihvatljiv način kretanja.

“Fulir je više od usluge prijevoza. To je korak prema održivijem, pristupačnijem i srdačnijem Zagrebu koji će mnogima olakšati svakodnevicu i poboljšati kvalitetu života u centru”, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević objasnivši da je usluga prvenstveno namijenjena starijim osobama, teže pokretnim osobama i osobama s invaliditetom, ali će biti dostupna i ostalim građanima i turistima.

Inspiriran “Kavalirom” iz Ljubljane

Mali električni automobili kapaciteta 5 putnika plus vozač bit će dostupni vikendom i praznicima od 08:00 do 20:00 sati sve do kraja listopada.

Usluga je besplatna i može se naručiti putem telefona na brojeve 091/1111-425 i 091/1111-426, a vozači će sami odgovarati na pozive i dogovarati lokacije i rute.

Naziv “Fulir” izabran je u čast nezaboravnog lika iz najzagrebačkijeg filma “Tko pjeva zlo ne misli”, a koncept je inspiriran uspješnim modelom “Kavalira” u Ljubljani, izvijestili su na stranicama Grada Zagreba.