Vijesti

Poznati američki NFL trener primio posebno priznanje za doprinos u promicanju Hrvatske

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić na završnici Sunset Sports Media Festivala u Zadru dodijelio je posebno priznanje Billu Belichicku, najpoznatijem američkom NFL treneru hrvatskih korijena, za doprinos u promicanju Hrvatske tijekom njegove profesionalne karijere u Sjedinjenim Američkim Državama. Riječ je o povijesno najuspješnijem treneru američkog nogometa koji rado ističe svoje hrvatsko porijeklo kad god mu se za to pruži prilika. Često je s posebnim ponosom nosio hrvatska obilježja na NFL utakmicama.

“Bill Belichick osim zauzimanja vrha sportskih svjetskih ljestvica, zauzeo je važnu ulogu u promociji Hrvatske na međunarodnoj razini često ističući svoj ponos i poštovanje prema hrvatskim korijenima zbog čega smo mu neizmjerno zahvalni. Podižući svijest ljudi diljem svijeta o vrijednostima naše zemlje, ovaj je sportski lider uvelike doprinio prepoznatljivosti Hrvatske na globalnoj turističkoj sceni, a posebice na američkom tržištu, našem najvažnijem dalekom tržištu“, izjavio je direktor Staničić, dodavši kako se upravo Sunset Sports Media Festival u Zadru, u čijem su fokusu utjecajni sportski profesionalci, pokazao kao idealna prilika za dodjelu ovog prestižnog priznanja.

FOTO: HTZ

Primio i hrvatsku putovnicu

Također, poznati sportski trener u Zadru je svečano primio i hrvatsku putovnicu koju mu je uručio ministar turizma i sporta Republike Hrvatske Tonči Glavina.

“S ovim festivalom i eminentnim gostima iz sportskog i medijskog svijeta predstavljamo Hrvatsku kao zemlju koja je ozbiljan partner za poslovnu suradnju u sportskom i turističkom segmentu. Na ovaj način šaljemo i poruku kako je Hrvatska zanimljiva u svojoj cjelokupnoj turističkoj ponudi, a posebno kao velika sportska nacija koja je i izvrstan organizator velikih sportskih natjecanja i događaja. Neizmjerno smo sretni i ponosni što smo imali priliku ovdje ugostiti najvećeg trenera u NFL-u, Billa Belichicka, i uručiti mu hrvatsku putovnicu. Gospodin Belichick uvijek s ponosom ističe svoje hrvatsko porijeklo, čime doprinosi promociji Hrvatske i  nastojat ćemo svakako s njime nastaviti suradnju u sportskoj i turističkoj promociji Hrvatske”, izjavio je ministar Glavina.

Bill Belichick zahvalio se direktoru Staničiću i ministru Glavini na ovim posebnim gestama.

Osvojivši osam Super Bowla i noseći titulu najboljeg trenera najpopularnijeg sporta u SAD-u, a istovremeno naglašavajući važnost hrvatskog nasljeđa, neupitno je da je Belichick stekao status omiljenog promicatelja Hrvatske u Americi, ali i šire, što je, između ostalih, prepoznala i Vlada Republike Hrvatske. Podsjetimo, hrvatski premijer Andrej Plenković ovaj je tjedan Billu Belichicku uručio hrvatsku domovnicu.

Putne priče pratite i na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i TikTok