Automobiliona

Odabrana dobitnica prestižne nagrade ‘Woman of Worth’ za 2024. godinu

Inicijativa Women’s Worldwide Car of the Year (WWCOTY) objavila je dobitnicu svoje godišnje nagrade Woman of Worth. Od trideset pristiglih nominacija, odabrano je deset finalistica, a sutkinje su nakon glasanja odabrale da ovogodišnja WOW ide u ruke Luciani Herrmann iz Meksika.

Luciana Herrmann je regionalna direktorica komunikacija za Nissan Latin America (LATAM). Na čelu je Vijeća za raznolikost ženskog talenta, a iza sebe ima 20 godina iskustva kao kreativna profesionalka u izgradnji integriranih kampanja za automobilsku industriju, maloprodajni sektor i B2B usluge. Okupila je, razvila i vodila multikulturalne timove u prekograničnim operacijama u Brazilu, Japanu, Venezueli i Meksiku.

“Saznala sam da sam među finalisticama što je za mene tako važna vijest i jasan znak da napori za inkluziju odjekuju vani!”, kazala je kada je čula da je odabrana u samo finale WOW nagrade.

Nagrada odaje počast jednoj od osnivačica

Nagrada Woman of Worth (WOW) inicijativa je Ženskog svjetskog automobila godine koju je kreirala Sandy Myhre, počasna predsjednica organizacije.

Marta Garcia, izvršna predsjednica WWCOTY-ja rekla je da je oduševljena što je žena iz Latinske Amerike dobila određeno priznanje kroz nagradu.

WOW nagrada odaje priznanje pokojnoj Sue Baker, koja je bila jedna od osnivačica inicijative. Baker je umrla u studenom 2022. godine.