Izdvojeno,  Putovanja

Objavljena lista najboljih europskih plaža: Čak tri iz Hrvatske našle su se na popisu!

Stranica “The World’s 50 Best Beaches”, koja svake godine bira najljepše plaže na svijetu, objavila je popis najboljih svjetskih i europskih plaža za ovu godinu.

Na popisu 50 najboljih europskih plaža, našle su se i tri hrvatske plaže. Riječ je o plaži Pasjača u Konavlima koja se nalazi na 13. mjestu, plaži Podrače u Brelima koja je zauzela 23. mjesto, dok je na 36. mjestu plaža Zlatni rat koja se nalazi na Bolu na Braču.

O plaži Pasjača, portal Putne priče pisao je prošle godine kada smo je posjetili.

@putneprice Ovo je jedna od najljepših plaža u Hrvatskoj! ???? Znate li da se Pasjača ove godine našla na popisu 50 najljepših plaža svijeta? #putneprice #pasjaca #plaza #beach #croatia #adriaticsea #travel #travelling #travelvideo ♬ Summer day – TimTaj

Na listi i plaže iz susjednih zemalja

Prvo mjesto na listi najboljih europskih plaža zauzela je plaža Cala Mariolu koja se nalazi u Italiji, a na listi su se našle i plaže iz susjedne Crne Gore i iz Albanije. Plaža Sveti Stefan (Crna Gora) zauzela je 19. mjesto, Gjipe Albania (Albanija) nalazi se na 20. mjestu, a plaža Grama (Albanija) na 38. mjestu.

Najljepšom plažom na svijetu proglašena je Trunk Bay na otoku St. John na Američkim Djevičanskim otocima. Trunk Bay je zaljev i plaža te je dio Nacionalnog parka Djevičanskih otoka.

Najbolje svjetske i europske plaže svake godine bira tisuće najiskusnijih profesionalaca u putovanjima, koji glasaju za lokaciju za koju misle da je najbolja plaža na svijetu.

Putne priče pratite i na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i TikTok