Događanja,  Putovanja

Završava proljetna sezona nordijskog hodanja u Rijeci: Za veliko finale, na rasporedu je ‘Plavo-bijela staza’

Nakon brojnih uspješnih izleta u prirodu, proljetna sezona programa nordijskog hodanja i pješačenja u sklopu programa “Rijeka Outdoor” privela se kraju. Turistička zajednica grada Rijeke te Nordic Walking Team Opatija i KŠR Gorovo kao partneri u organizaciji ovog programa, za posljednju nedjelju ciklusa pripremaju zanimljiv hodački dan.

U nedjelju 2. lipnja, hodači će se okupiti u 9:00 sati, na Biviju (autobusna stanica) otkud će, nakon vježbi zagrijavanja, predvođeni licenciranim vodičima krenuti na pohod srednje teškom “Plavo – bijelom stazom” na potezu: Bivio (autobusna stanica) – šuma Striborova – šumski put prema Vratima Jadrana – Preluk – lungomare – Bivio. 

Hoda se tri sata

Staza je to dužine 9 km, a predviđeno trajanje hoda je oko tri sata. Atraktivna je to staza koja će spojiti ugođaj šume, a potom i onaj morski te će hodači zasigurno uživati.

I ove nedjelje organizator će za sve sudionike programa osigurati štapove za hodanje, a sudionici trebaju biti adekvatno odjeveni te ponijeti bocu vode. Svi sudjeluju na vlastitu odgovornost, a u slučaju lošeg vremena organizator zadržava pravo izmjene rute ili odgode programa. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje na licu mjesta – na Biviju.