Automobiliona

Ovo je nova Toyota Yaris Cross: Popularni gradski crossover dobio brojna poboljšanja i nove boje

Popularna Toyota Yaris Cross dobila je novo ruho. Naime, Toyota je poboljšala svaki ključni aspekt popularnog modela Yaris Cross i nadogradila postojeće kvalitete koje su pomogle ovom kompaktnom SUV-u da osvoji titulu najboljeg gradskog automobila na svijetu 2022., među brojnim drugim priznanjima tijekom prve godine na tržištu.

Najveći novitet su snažnije i svestranije performanse zahvaljujući novoj izvedbi hibridnog pogonskog sklopa, a tu je i sigurnije i lakše upravljanje s najnovijim Toyotinim sigurnosnim sustavima i sustavima za pomoć vozaču T-Mate, potpuno digitalno korisničko iskustvo i poboljšani stilski detalji koji naglašavaju njegov suvremeni gradski karakter.

FOTO: Toyota

Novi Hybrid 130 nudi dokazani, potpuno hibridni sustav od 1,5 litara s novim sklopom mjenjač-diferencijal te većim i snažnijim električnim motorom-generatorom. U kombinaciji s posebno prilagođenom upravljačkom jedinicom za snagu (PCU), ukupna snaga sustava povećana je za 12 posto, sa 116 DIN KS / 85 kW na 130 DIN KS / 96 kW.

Novi Yaris Cross primjenjuje i brojne dodatne značajke za smanjenje buke i vibracija, a uvođenjem novog digitalnog korisničkog iskustva potpuno su transformirani pristup informacijama, mogućnosti povezivanja i sustav za zabavu. Navedeno uključuje i instrumentnu ploču koja se može konfigurirati i prilagoditi željama vozača te snažniji multimedijski sustav koji brže reagira na naredbe i nudi širi raspon funkcija.

FOTO: Toyota

Nove ekskluzivne boje

Yaris Cross ponudit će kasnije 2024. godine praktičan i siguran pametni digitalni ključ koji je već dostupan u kompaktnom Yarisu. Nakon povezivanja s aplikacijom MyToyota, pametni digitalni ključ omogućuje pristup vozilu za pet korisnika s pomoću pametnog telefona. Digitalni ključ može se upotrijebiti za zaključavanje, otključavanje i pokretanje vozila bez da korisnik mora izvaditi telefon iz torbe ili džepa.

FOTO: Toyota

Ključ je kompatibilan s uređajima Apple i Android i standardno se isporučuje u razini opreme Premiere Edition.

FOTO: Toyota

Auto je dostupan u ekskluzivnoj novoj dvobojnoj izvedbi Urban Khaki s ekskluzivnim novim tamno sivim / strojno obrađenim aluminijskim naplatcima veličine 18 inča s pet krakova koji naglašavaju dinamičan i robustan izgled automobila. Unutrašnjost krase atraktivni šavovi presvlaka i dekorativne linije na instrumentnoj ploči i vratima koji se savršeno podudaraju sa zelenom karoserijom. Dostupne su i dvobojne izvedbe Platinum Pearl White i Silver Metallic.

FOTO: Toyota

Presvlake sjedala također su osvježene novim uzorkom, a mekana obloga donjeg dijela instrumentne ploče dostupna je u svim razinama opreme. Također, nova boja Juniper Blue dostupna je u svim izvedbama i razinama opreme.