Vijesti

U Zagorju niče nova atrakcija: Pregrada dobiva biološki bazen, pogledajte kako će izgledati

Grad Pregrada dobit će biološki bazen! Nakon objave rezultata natječaja “Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti” kojeg je raspisalo Ministarstvo turizma i sporta, Gradu Pregradi odobreno je 4.236.339,74 eura za projekt izgradnje biološkog bazena te se nalazi na prioritetnoj listi.

Biološki bazen je projektiran je kao ekološki prihvatljiva vodena površina podijeljena na dva dijela – dio za plivanje i dio za biološki tretman.

Riječ je o eko-bazenu bez klora koji nalikuje jezeru, okružen je brojnim raslinjem pomoću kojeg će funkcionirati u potpunosti biološki jer ne zahtijeva klor ili upotrebu bilo kojih drugih kemikalija, navodi se na stranicama Grada Pregrade.

Pregradski bazen bit će površine 1.500 četvornih metara, imat će pješčanu plažu koja će se u blagom nagibu spuštati prema bazenu, veliko područje za neplivače dubine 1,35m te područje za plivače dubine 2,5m na kojem će biti i mogućnost postavljanja triju plivačkih staza.

Uz to, imat će drvene platoe i molove za sunčanje, dječje igralište, igralište za odbojku na pijesku te dva objekta: jedan za ugostiteljske usluge, a drugi za garderobe, recepciju, sanitarije te prostoriju za prvu pomoć.

Na mjestu nekadašnjeg gardskog bazena

Ovaj moderan biološki bazen bit će lociran na mjestu gdje je Pregrada četrdesetih godina prošlog stoljeća imala gradski bazen koji je bio je funkciji negdje do početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Ostvarenjem ovog projekta Grad Pregrada dobit će jedinstvenu atrakciju te će postati drugi grad u Hrvatskoj koji ima biološki bazen.

Navedenim projektom povećat će se kvaliteta života u zajednici, odnosno ponuda kvalitetnog i turistički atraktivnog sadržaja na području grada. Ciljna skupina ovog projekta je lokalno stanovništvo te domaći i strani turisti.

Na projektu su radili službenici Gradske uprave, ZARA- Zagorska razvojna agencija, Ivana Kolar iz Julius Rose d.o.o., projektanti iz Kostelgradprojekta d.o.o. koji su u suradnji sa slovenskom tvrtkom Objem narave izradili dokumentaciju, dok je Krapinsko-zagorska županija cijelo vrijeme davala potporu prepoznajući projekt kao bitan za razvoj.

Kako bi trebao izgledati biološki bazen, pogledajte u galeriji fotografija.