Događanja,  Putovanja

I ovog vikenda u Rijeci se hoda: Na rasporedu je atraktivna ruta ‘Industrijska zona’

U Rijeci se i ovog vikenda nastavlja sezona nordijskog hodanja i pješačenja u sklopu programa “Rijeka Outdoor”. Ta je manifestacija proteklih nedjelja oborila rekord po broju sudionika u jednoj sezoni, a organizatori Turistička zajednica grada Rijeke te Nordic Walking Team Opatija i KŠR Gorovo, kao partneri u organizaciji ovog programa, vjeruju da će nova hodačka tura okupiti jednako velik broj sudionika i ove nedjelje, 19. svibnja.

FOTO: Visit Rijeka

Na rasporedu je atraktivna trasa “Industrijska zona na potezu Mololongo – Riječka luka – Žabica – željeznički kolodvor – Mlaka – industrijska zona – Torpedo – Mololongo.

Okupljanje je u 9:00 sati na Mololongu (terminal), a nakon vježbi zagrijavanja, krenut će se put ove lagane staze dužine 8 kilometara.

Ponesite bocu vode

Predviđeno trajanje hoda je oko 2,30 sati. Ova atraktivna staza spaja lokacije koje spajaju industrijsku prošlost i sadašnjost Rijeke, a svakako će jedinstven biti obilazak mjesta koja su Rijeku upisala u svjetsku povijest.

Kao i uvijek, organizator je za sve sudionike programa osigurao štapove za hodanje, a sudionici trebaju biti adekvatno odjeveni te ponijeti bocu vode. Svi sudjeluju na vlastitu odgovornost, a u slučaju lošeg vremena organizator zadržava pravo izmjene rute ili odgode programa. Svi zainteresirani mogu se prijaviti za sudjelovanje na licu mjesta – na Mololongu.