Vijesti

Nakon petogodišnje pauze, u Zagreb sletio zrakoplov koji će direktno povezivati Hrvatsku i Južnu Koreju

U Zračnoj luci Franjo Tuđman u četvrtak je tradicionalnim vodenim pozdravom obilježen dolazak inauguracijskog leta T’way Aira sa 337 putnika na redovitoj liniji Seul – Zagreb.

Slijetanje zrakoplova označilo je ponovno povezivanje dvaju glavnih gradova nakon petogodišnje pauze. Posljednji redoviti let između Zagreba i Seula bio je krajem studenoga 2019. stoga je ponovna uspostava ove linije značajna novost u prometu zagrebačke zračne luke.

FOTO: Josip Škof

Kompanija će obavljati let tri puta tjedno, počevši od 16. svibnja do 26. listopada 2024., svakog utorka, četvrtka i subote koristeći zrakoplov tipa A330-300 s 347 sjedala. Predviđeno vrijeme dolaska u Zagreb je 19:55h, dok je vrijeme polaska 21:25h. Zagreb će biti prva europska destinacija T’way Aira, a slijedit će ga Pariz, Rim, Barcelona i Frankfurt. Letovi se mogu rezervirati na web stranici T’way Aira www.twayair.com

Sreća zbog ponovnog povezivanja

“T’way Air je posvećen razvoju turističke industrije u Hrvatskoj, kao i promicanju dobrih odnosa između dviju zemalja putem veće razmjene ljudi i dobara”, rekao je Hong-Geun Jeong, izvršni direktor T’way Aira prigodom inauguracijskog leta u zagrebačkoj zračnoj luci.

FOTO: Josip Škof

Nicolas Duthilleul, glavni operativni direktor Međunarodne zračne luke Zagreb, izrazio je svoje zadovoljstvo ponovnim povezivanjem Seoula i Zagreba. “Sretni smo što su Seul i Zagreb, glavni gradovi dviju država ponovno povezani redovitim letovima nakon petogodišnje pauze. Svjesni smo da su Korejci zaljubljeni u Hrvatsku i potruditi ćemo se osigurati ugodno iskustvo putovanja u zračnoj luci svim našim gostima iz Koreje. Ova godina označava početak ponovne izravne povezanosti s Korejom, a mi ćemo i dalje raditi na dodatnom povezivanju, kako bismo u budućnosti uspostavili cjelogodišnjih liniju s još više frekvencija”, kazao je.