Hrana,  Iće i piće,  Izdvojeno

Prije točno godinu dana, ponovo je otvoren restoran Borje: Posjetili smo ga danas i odlično se najeli

Prije točno godinu dana, 15. svibnja 2023., svoja je vrata nakon rekonstrukcije otvorio restoran Borje, jedno od omiljenih odmorišta brojnih putnika.

Restoran Borje nalazi se u mjestu Vrelo Koreničko u blizini Korenice, a izgrađen je davne 1977. godine u sklopu auto kampa te u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Plitvička jezera. Restoran je smješten uz prometnu žilu kucavicu koja je u to vrijeme predstavljala jedinu cestovnu sponu sa sjevernom i zapadnom Europom odakle su brojni turisti putovali na obalu.

Vrijeme pandemije kada je sve bilo zatvoreno, bilo je idealno vrijeme da ovo mjesto doživi osvježenje. U sveobuhvatnoj rekonstrukciji Borja poboljšani su temeljni zahtjevi građevine pri čemu se nije zadiralo u gabarite, namjenu prostora i organizaciju restorana.

FOTO: Ines Jelušić

Moderan dizajn

I konačno, nakon što je neko vrijeme na veliko žaljenje brojnih ljudi Borje bilo zatvoreno, prije točno godinu dana restoran je ponovo otvorio svoja vrata u novom osvježenom ruhu. Novi interijer Borja jako je moderan, pomalo elegantan, no savršeno se stopio s podnebljem u kojem se nalazi. U prostoru ima jako puno svjetla.

U objektu se nalaze čine à la carte i samoposlužni restoran, a skupa sa prostranim i udobnim lounge barom te vanjskom terasom ima kapacitet od gotovo 300 sjedećih mjesta.

FOTO: Ines Jelušić

Točno godinu dana nakon što je osvježeno Borje otvorilo svoja vrata, posjetili smo ovaj restoran. Prostrani i šareni ambijent odmah nas je privukao čim smo kročili kroz vrata, a iako rade već godinu dana, sve iznutra izgleda kao da je jučer otvoreno.

FOTO: Ines Jelušić

Prava domaća hrana

Naš odabir je bio samoposlužni restoran, gdje smo mogli birati između nekoliko različitih jela. S obzirom da smo žudjeli za nečim “jušnim”, odlučili smo probati juneći gulaš. I nismo požalili. Naime, hrana je imala okus kao da je skuhana doma. Gulaš je bio taman začinjen, malo gušći i bogat mesom.

FOTO: Ines Jelušić

Porcije su bile jako obilne, a mogli smo birati između četiri različita priloga.

Smješten usred stoljetne borove šume, Borje je kroz godine steklo status kultnog restorana kojem se putnici uvijek rado vraćaju. Nakon ovako odličnog ručka, mi ćemo se, zasigurno, opet vratiti…

FOTO: Ines Jelušić