Automobiliona,  Izdvojeno

Zagrepčani su u subotu imali prilike isprobati novi Lexus: Evo kako je bilo na druženju

Kada bismo iz glave trebali nabrojati popularne zagrebačke lokacije, Martićeva ulica definitivno bi se našla pri samom vrhu popisa. To šarmantno mjesto puno interesantnih lokala vazda vrvi od ljudi, a upravo je ta ulica u subotu odabrana kao službeno mjesto na kojem je Lexus predstavio svog novog člana obitelji – gradski crossover LBX.

Ovaj gradski šarmer, koji je u kratkom periodu osvojio srca Europljana, savršeno se stopio u arhitekturu i svakodnevnicu ove popularne zagrebačke ulice, koja je baš kao i LBX – šarmantna, jedinstvena i privlači brojne ljude. Sve te karakteristike odlikuju Lexus LBX. Svojim jedinstvenim dizajnom novi LBX privlači pažnju te svakoga tko ga vidi privuče k sebi.

Prilika za vožnju

Upravo je zbog toga Martićeva ulica bila savršena kulisa za prve kilometre s ovim interesantnim gradskim modelom, a od 10 do 17 sati, zainteresirani su građani mogli i sami probati kako ovaj automobil vozi. Osim testnih vožnji, građani su se u sklopu programa mogli okušati i u slikanju, a oni najuspješniji nagrađeni su tečajem slikanja, odnosno vikend vožnjom s novim Lexusom LBX.

Stvoren za Europu i europsko tržište, novi LBX je sve ono što ovdašnji vozači traže; kompaktnih je dimenzija, ima hibridni pogon pa ostavlja manji ugljični otisak i ono najvažnije – povišen je u stilu crossovera. Do sada, još nikada nismo vidjeli takav automobil u Lexusu, a iako su se neki možda pribojavali kako će kupci reagirati na potpuno novi i drugačiji model, LBX se ispostavio kao pun pogodak.

Građani su ga znatiželjno promatrali, obilazili, a puno njih sjelo je za volan te napravilo đir po gradu.

Hibrid s malom potrošnjom

Lexus LBX je hibrid kojeg pokreće kombinacija 1,5-litrenog benzinskog motora s tri cilindra i elektromotora, a zbog pogonskog sklopa, auto do 50% vremena radi samo u električnom načinu vožnje, što ga čini savršenim, ali i iznimno ekonomičnim životnim suputnikom. Naime, njegova službena potrošnja kreće se između 4,5 i 4,8 litara na 100 kilometara.

Iako manjih i kompaktnijih dimenzija, LBX je u “duši” pravi Lexus – kako po pitanju vožnje, tako i po pitanju same kvalitete izrade automobila.

Japanci su i ovdje napravili sjajan posao. Za završnu obradu bili su zaduženi Takumi majstori, koji su se potrudili da sve u autu bude na svom mjestu te da sve izgleda čvrsto i kvalitetno, kako to i inače biva kod njihovih automobila.

Više o modelu možete doznati na službenim stranicama Lexus Hrvatska, a kako je bilo na druženju u subotu pogledajte u galeriji fotografija.