Automobiliona

Teslin Model 3 Performance postao je još bolji: Do ‘stotke’ juri za samo 3,1 sekundu!

Jedan od najpopularnijih električnih automobila današnjice, Teslin Model 3, postao je još bolji! Šest godina nakon prvih isporuka vozila Model 3 Performance, zahvaljujući najnovijim proizvodnim i inženjerskim mogućnostima stigao je novi model iznimno visokih performansi. Nadograđujući se na kvalitetu i poboljšanja platforme koje ima najnoviji Model 3, novi Model 3 Performance pruža iskustvo koje je više usmjereno na vozača, a osim toga ima jedinstvena svojstva i elemente dizajna.

Pogonska jedinica najnovije generacije i visokih performansi dodaje mu više od 460 konjskih snaga, omogućuje ubrzavanje od 0 do 100 km/h za samo 3,1 sekundi te maksimalnu brzinu od 262 km/h.

Ovu dodatno snagu na cestu prenose veliki 20” kotači od kovanog aluminija s novim 20” ljetnim gumama visokih performansi. Ovi novi, veći kotači omogućuju bolje reagiranje pri skretanju, veću predvidivost i bolje prianjanje pri izlasku iz zavoja, kako na cestama tako i na trkaćim stazama.

Kruća konstrukcija

Potpuno novo na vozilu Model 3 Performance je da se prilagodljivom tehnologijom amortizacije u potpunosti upravlja putem Teslinog internog softvera, a integrirana je u sustav za upravljanje dinamikom pri vožnji – Tesla Vehicle Dynamics Controller (VDC).

Šasija je nadograđena, kočnice su visokih performansi i uvedena je funkcija Track Mode.

FOTO: Tesla

Konstrukcija je kruća, promijenjene su opruge, šipke stabilizatora i ležajevi kako bi šasija imala bolje performanse i izvrsno reagirala na zahtjeve vozača.

Trkače kočnice dolaze u standardu s kočionim pločicama visokih performansi te pružaju trenutno usporavanje, imaju veća toplinska ograničenja i izdržljivije su.

Zahvaljujući svim tim izmjenama, iz Tesle kažu da je stvoreno iskustvo pri vožnji koje sada omogućuje preciznije ispunjavanje naredbi vozača, pa možete iskoristiti sve prednosti viših ograničenja performansi na cesti i na trkaćoj stazi.

Poznata i cijena u Hrvatskoj

Model 3 Performance ujedno je drugačijeg dizajna od ostalih modela. Nova prednja i stražnja maska upečatljivije su, aerodinamičnost je poboljšana i model ima integrirane kanale za hlađenje koji zajedno sa stražnjim difuzerom i spojlerom od karbonskih vlakana optimiziraju stabilnost pri podizanje i pri većim brzinama.

Nova sportska sjedala u unutrašnjosti imaju poboljšani bočni jastuk i bočni oslonac, što pruža veću podršku tijelu bočno pri vožnji kroz zavoje i dinamičnoj vožnji. Ujedno imaju mogućnost grijanja i ventilacije. Presvlaka od karbonskih vlakana s jedinstvenim, po prvi put tkanim uzorkom u Tesli, nešto je po čemu se Model 3 Performance ističe među ostalim varijantama vozila Model 3.

Početna cijena vozila Model 3 u Hrvatskoj je 55.990, a isporuke počinju u 2. kvartalu.