Vijesti

Zagreb će od sredine svibnja ponovo biti povezan sa Seulom: Poznati su i detalji linije

S ciljem boljeg povezivanja Hrvatske i Azije, T’way Air od 16. svibnja uvodi direktnu zrakoplovnu liniju Seul – Zagreb, koju Zagreb nije imao od početka pandemije. Naime, azijsko je tržište od iznimne je važnosti za hrvatski turizam pa su predstavnici Uniline grupe, vodeće destinacijske menadžment kompanije, dva tjedna u travnju proveli u Kini i Južnoj Koreji.

FOTO: Uniline grupa

Održali su niz sastanaka, među kojima su i susreti s veleposlanikom Republike Hrvatske u Koreji g. Damirom Kušenom i čelnicima južnokorejske aviokompanije T’way Air. T’way je najavio tri leta tjedno – utorkom, četvrtkom i subotom, a najavljeni su zrakoplovi tipa A330-300 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 347 sjedala.

“Ovaj značajan uspjeh rezultat je višegodišnjih razgovora, ulaganja u razvoj tržišta te izvrsnih odnosa Uniline grupe, hrvatskih veleposlanstava u Kini i Južnoj Koreji, Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice s našim azijskim partnerima. Podsjetit ću na važnost ovog tržišta za hrvatski turizam, jer je primjerice prije pandemije gotovo pola milijuna azijskih gostiju posjetilo našu zemlju. Uniline grupa je i tijekom izazovnog pandemijskog razdoblja zadržala svoja predstavništva na dalekim tržištima, te smo intenzivno radili na promociji Hrvatske, a između ostalog i zagovarali pokretanje izravne zrakoplovne linije, koja će bitno olakšati putovanja i utjecati na povećanje broja dolazaka gostiju iz čitave Azije”, izjavio je predsjednik Uprave Uniline grupe Boris Žgomba.

Potencijal dalekih tržišta

Uniline Grupa kontinuirano ulaže u promociju Hrvatske na azijskom tržištu, te je među prvima prepoznala potencijal dalekih tržišta i uspostavila snažne partnerske odnose u Kini i Južnoj Koreji, u kojima imaju i vlastita predstavništva.

Foto: Uniline grupa

Ove se godine očekuje potpuni oporavak azijskog tržišta i povratak na predpandemijske brojke. Azijski gosti putuju tijekom cijele godine, a Hrvatsku smatraju poželjnom i sigurnom destinacijom te prilikom posjete naglasak stavljaju na istraživanje kulturnih i prirodnih ljepota.

Putne priče pratite i na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i TikTok