Događanja,  Putovanja

U petak ne propustite treće izdanje manifestacije Noć tvrđava: Donosimo detalje

U petak 10. svibnja na redu je još jedno izdanje manifestacije Noć tvrđava! Ovo, treće izdanje, privuklo je rekordan broj lokacija, među kojima su najznačajnije i najatraktivnije utvrđene lokacije u Hrvatskoj kojima se pridružuju utvrde i dvorci u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, Češkoj, Rumunjskoj i Ukrajini.

Na spomenutim će tvrđavama posjetitelji u petak uživati na koncertima, sudjelovati na radionicama, igrama, projekcijama, obilascima i predavanjima, a ulaz je slobodan za sve.

Noć tvrđava ujedinit će najznačajnije hrvatske fortifikacije koje su upisane u Popis svjetske baštine UNESCO-a: Tvrđavu sv. Nikole u Šibeniku, Utvrdu Forte kao dio zadarskih bedema, te dubrovačke tvrđave Imperial, Revelin, sv. Ivan i Lovrijenac. Uz to, u manifestaciji ove godine sudjeluju i najljepši hrvatski dvorci i utvrde dobitnici priznanja Zlatni pin koje Google dodjeljuje na temelju ocjena i recenzija korisnika Google Mapsa. Među njima su Trakošćan, Dvorac Veliki Tabor, Stari grad Ozalj i kaštel Morosini-Grimani.

Širenje diljem Europe

Na ukupno 46 lokacija paralelno će se 10. svibnja odvijati program koji je ove godine posebno raznolik i namijenjen svim generacijama, a s obzirom da neki od njih imaju ograničen broj sudionika, svi se na vrijeme mogu detaljno informirati o programima koji ih zanimaju i načinu sudjelovanja na web stranici manifestacije Noć tvrđava.

Noć tvrđava održana je prvi put prije tri godine. Tada su, uz hrvatske gradove, sudjelovale još BiH i Crna Gora. U međuvremenu se manifestacija proširila diljem Europe, ove godine ujedinjuje čak osam država čija je kulturno-turistička ponuda ovom manifestacijom obogaćena u predsezoni.

Putne priče pratite i na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i TikTok