Festivali ića i pića,  Iće i piće,  Izdvojeno

Bili smo na Asian Street Food Festivalu: Odlična hrana i sjajan popratni program recept su za dobru zabavu

Popularni Strossmayerov trg u Zagrebu ponovo je ugostio zanimljiv gastronomski festival. Naime, u ponedjeljak je započelo još jedno izdanje Asian Street Food Festivala, gdje će posjetitelji moći probati čarobne okuse Azije koji dolaze iz Kine, Japana, Koreje, Malezije, Tajlanda i Indije.

Asian Street Food Festival. Asian Street Food Festival. FOTO: Ines Jelušić

Odmah u ponedjeljak, obišli smo festival da vidimo što se sve nudi na ukupno 11 kućica koje će na trgu biti postavljene do nedjelje 12. svibnja, do kada traje festival. A sudeći po onome što smo vidjeli, Zagrepčanke i Zagrepčani, ali i turisti, jako su dobro reagirali na festival. Ljudi je bilo odmah od samog starta, a trg se dobrano napunio nakon 16 sati, kada je mnogima završilo radno vrijeme.

Što se sve može pojesti?

Festival je simboličnim rezanjem vrpce na ulazu otvorio počasni konzul Kraljevine Tajland dr. Stjepan Ćurić, a odmah prvog dana posjetitelji su mogli uživati u nesvakidašnjem događanju koje je imalo plemenitu notu.

Počasni konzul Kraljevine Tajland dr. Stjepan Ćurić svečano je otvorio Asian Street Food Festival u Zagrebu. FOTO: Ines Jelušić

Naime, oko 14 sati održan je dobrotvorni Tuna Cutting Show za udrugu Down Zagreb za koji je tvrtka Marikomerc donirala cijelu divlju plavoperajnu tunu koja je težila otprilike 30 kilograma.

Nakon što se tuna isfiletirala, ona se pekla te se mogla kušati uz dobrovoljni prilog za Udrugu. Moramo pohvaliti grill majstore koji su bili zaduženi za pečenje, jer je tuna bila preukusna, sočna i jako lijepo ispečena.

Humanitarni Tuna Cutting Show. FOTO: Ines Jelušić

Na ovogodišnjem izdanju festivala, svojim se gastronomskim delicijama predstavljaju Bao Buns by Jellyfish in Space, Korean Hot Dog by K Dogs, Sushi by SOHO Sushi, ZU KU JI Ramen House, Tuna&Bar by Picnic, Asian Burgers by Mate Janković, Pad Thai by Thai Thai, Gyoza bar by Purple Monkey, Curry House by Tuk Tuk Express, Gingle Bells i Central Bar, a moći će se probati više od 40 različitih azijskih specijaliteta, ali i desetak jedinstvenih autorskih koktela inspiriranih Azijom.

Sva hrana koju smo isprobali – od burgera preko gyoza, spring rolica, pa do raznih drugih azijskih specijaliteta – bila je odlična te vrijedna svake preporuke. Ako ste ljubitelj azijske hrane, onda je ovo ‘must’ mjesto koje morate obići ovog tjedna. A ako do sada još niste imali prilike upoznati se s okusima Azije, vrijeme je da to promijenite. Osim što je azijska kuhinja puna zdravih jela jer sadrži puno povrća i ribe, ta je hrana i jako lagana.

Asian Street Food Festival. FOTO: Ines Jelušić

Idealna vikend destinacija

Kroz tjedan će se odvijati i brojne druge zabavne aktivnosti pa će se primjerice svakog dana od 14:00 do 21:00 sat posjetitelji moći opuštati uz tajlandsku masažu, u četvrtak je na rasporedu projekcija filma Parazit, bit će organiziran kviz, ali i slikarska radionica Pinelli & Vino.

Gosti će se moći okrijepiti zanimljivim pićima, a među takve definitivno spada Crobucha kombucha koja će se tijekom vikenda moći gratis degustirati. Kada smo već kod vikenda, nikako ne smijete propustiti subotu kada će biti podijeljeno 200 porcija kamenica uz pjenušac Reserva Real. Sve skupa bit će, naravno, popraćeno dobrim glazbenim programom.

Također, u sklopu festivala postavljen je i štand gdje možete kupiti egzotično voće kojeg inače baš i nema po našim trgovinama.

Asian Street Food Festival. Asian Street Food Festival. FOTO: Ines Jelušić

Ulaz na festival je besplatan, a radno vrijeme je od 12 do 00. Kako nam je bilo na festivalu, pogledajte u galeriji fotografija.