Automobiliona

Nijemci uzvraćaju udarac: Pogledajte kakvo je vozilo Volkswagen napravio za kinesko tržište

Volkswagen sustavno nastavlja sa svojom strategijom “U Kini, za Kinu”, gdje im je cilj još bliže se uskladiti sa specifičnim zahtjevima kupaca na najvećem svjetskom
automobilskom tržištu i pružiti im uvjerljivu ponudu proizvoda u svim relevantnim segmentima.

Sukladno tim ciljevima, na sajmu Auto China 24, predstavili su svoje konceptno vozilo, model ID. CODE. Model ID.CODE dizajniran je za 4. razinu potpuno autonomne vožnje. Nova progresivna ID.UX podmarka također igra ključnu ulogu u pogledu profila Volkswagen koncerna na kineskom tržištu. Uz potpuno električne modele orijentirane na životni stil, ova je podmarka osmišljena kako bi se posebno svidjela mlađim kupcima.

Volkswagen

Pojačana strategija u Kini ima tri stupa: sveobuhvatan portfelj proizvoda koji ubrzava elektrifikaciju modela marke, marku i jezik dizajna razvijen posebno za kinesko tržište i lokalni tehnički razvoj s jakim partnerima u Kini kako bi se ubrzao tempo inovacija. “ID.CODE daje prvi uvid u budućnost marke VW u Kini: uz novi dizajn, novi tehnološki standard i holističko iskustvo marke – posebno usmjereno na potrebe i želje naših kineskih kupaca. Uvodimo novu eru mobilnosti u Kini, zajedno s našim kineskim partnerima”, rekao je Thomas Schäfer.

FOTO: Volkswagen

Vozilo razvijeno za kupce u Kini

Konceptno vozilo razvijeno je posebno za kupce u Kini. Sa svojim moćnim, čistim i fluidnim površinama konceptno vozilo podsjeća na Gran Turismo. Vanjski dizajn također funkcionira kao projekcijska površina za sljedeću generaciju svjetlosnih i zaslonskih sustava potpomognutih umjetnom inteligencijom. Ovo se dobro slaže s novodizajniranim životnim prostorom u modelu ID. CODE, gdje se stvarni i virtualni svijet susreću kako bi stvorili novo iskustvo mobilnosti.

FOTO: Volkswagen

Konceptno vozilo na električni pogon može se voziti konvencionalno ili u autonomnom načinu vožnje 4. razine. Najavljeno širenje portfelja proizvoda za kineske kupce do 2030. godine, a ID. obitelj narast će na ukupno 16 modela do 2030.

FOTO: Volkswagen