Događanja,  Putovanja

U zagrebačkom zoološkom vrtu u subotu možete upoznati Australiju i njezine životinje

U subotu, 4. svibnja u Zoološkom vrtu održat će se program Australija u Zoološkom vrtu Grada Zagreba, na kojem će se najmanji kontinent na svijetu.

Ovaj program Zoološki vrt organizira u suradnji s Veleposlanstvom Australije, a ove će se godine održati 13. puta. Zanimljive igre, radionice i sportske aktivnosti posjetitelje Vrta očekuju od 11 do 17 sati.

Poseban naglasak stavit će se na važnost očuvanja životinjskog svijeta Australije. Naime, zbog svoje prirodne izoliranosti od drugih kontinenata, u Australiji se razvio jedinstven biljni i životinjski svijet. Zahvaljujući tome taj najmanji kontinent na svijetu obiluje endemskim vrstama životinja.

Simboličan dar za posjetitelje

Na ulazima u Zoološki vrt posjetiteljima će se dijeliti karte s točkama koje će predstavljati dijelove Australije. Obilazeći te točke posjetitelji će skupljati dijelove slagalice koji zajedno čine Australiju, zemlju poznatu i kao Down Under.

Posjetitelje očekuju priče o australskim životinjama, poligon koji prikazuje spašavanje jedne životinje, predstavljanje australskog nogometa i kriketa, kreativna radionica u kojoj će se oslikavati papirnati bumeranzi, klokani i koale, te Matildina kuhinja u kojoj će se pripremati ANZAC keksi.

Posjetitelji koji slože sve dijelove slagalice Australije, u Edukacijskom će centru dobiti simboličan dar.

Zoološki vrt svakodnevno je otvoren od 9 do 20 sati, a ulazak u Vrt je moguć do 18.30 kad se zatvaraju blagajne.