Festivali ića i pića,  Iće i piće

Drevni frankopanski kaštel na Grobniku u subotu postaje centar svijeta za pivoljupce

U sklopu programa Proljeće Čavja 2024., u subotu 4. svibnja održat će se i 6. “Craft Fest”. Neki od najboljih hrvatskih “craftera” će u drevnom frankopanskom Kaštelu Grada Grobnika točiti svoja piva, a za dobru će se zabavu pobrinuti Old School Band.

Na Grobniku će pivoljupce razveseliti Brewtiga, Drivenik Brewery, King`s Brew, Pivovara Međimurski lepi dečki, Pivovara Morčić i Pivovara Podrum. Da se pivo ne degustira na prazan želudac, pobrinut će se Udruga Palentar koja će kuhati grobničku palentu kompiricu, a za ostalu ugostiteljsku ponudu pobrinut će se caffe bar Centar.

Svoje će suhomesnate proizvode ponuditi OPG Franjul, a sireve OPG Frankulin. Kako bi uživanje u izvrsnim pivima bilo potpuno, posjetitelji na info-pultu mogu nabaviti svoju staklenu kriglu koju će ponijeti kao sjećanje na ovu feštu malih majstora pivara, a mogu i okušati sreću te na tomboli osvojiti pršut ili druge nagrade.

Craft Fest Grobnik, šesti po redu, organizira Udruga Palentar uz pomoć Općine Čavle i Turističke zajednice Općine Čavle. Festival craft piva i sjajne zabave započet će u 17 sati uz slobodan ulaz.

Putne priče pratite i na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i TikTok