Po svijetu,  Putovanja

Ideja za obiteljski izlet: Jeftino otputujte u Sloveniju vlakom iz pet hrvatskih gradova

Susjedna Slovenija, koja je 2016. postala prva zelena turistička destinacija u svijetu, rado se nađe i na popisu destinacija koje posjećuju Hrvati, a do te zemlje sada povoljno možete vlakom.

Naime, do poznatih slovenskih gradova može se vlakom iz Zagreba, Rijeke, Pule, ali i iz Splita i Šibenika, izvijestili su na stranicama Hrvatskih željeznica.

Iz Zagreba i Rijeke do Ljubljane moći ćete putovati po posebnoj ponudi “Ljubljana Specijal” po cijeni već od 9 eura, a isto će vas toliko koštati putovanje iz Zagreba do Celja po posebnoj ponudi “Celje Specijal”. Ako vas zanima što vidjeti u Celju, pročitajte našu reportažu iz tog grada. Iz Rijeke do Celja karta će vas koštati 14 eura.

Iz Zagreba do Maribora cijena vlaka koštat će vas 12 eura, dok ćete vlak od Rijeke do Maribora platiti 14 eura.

Linije s mora

Iz Pule do Ljubljane cijena karte u jednom smjeru iznosi 19 eura, a od Pule do Celja ili Maribora karta će vas koštati 24 eura.

Iz Splita i Šibenika do Ljubljane i Maribora po posebnoj ponudi “Jadran Specijal” možete putovati po cijeni od 29 eura.

Djeca od 6 do 11 godina plaćaju pola cijene karte. Više informacija o voznom redu možete pronaći na stranicama HŽ-a, na međunarodnim blagajnama kolodvora ili na informacije@hzpp.hr.

Ljubljana se definitivno isplati

Možda najzanimljivija svakako je linija od Zagreba do Ljubljane, koja će, prema voznom redu, putovati tri puta dnevno u oba smjera. Putovanje traje oko 2 sata i 15 minuta (ovisi o liniji), a povratnu će kartu građani platiti 18 eura.

Usporedbe radi, putovanje automobilom od Zagreba do Ljubljane traje 1.40 sati, a troškovi po osobi u jednom smjeru iznose oko 30 eura. Od Zagreba do Ljubljane ima 137 kilometara.