Automobiliona

Ako nas pitate, ovo je najposh i najudobniji gradski crossover: Testirali smo DS 3

Ako se Francuzima išta mora priznati, onda je to činjenica da znaju napraviti nešto lijepo. U te lijepe stvari spada i njihova marka DS Automobiles. Luksuz u kojem uživa i sam francuski predsjednik dostupan je i u Hrvatskoj, a nedavno smo imali prilike isprobati njihov gradski crossover DS 3.

FOTO: Ines Jelušić

Model DS 3 najmanji je u njihovoj floti. Svjetlo dana ugledao je 2018. godine, a ovo je njegova druga generacija koja je u velikom stilu predstavljena 2022. godine na Paris Fashion Weeku.

Dizajn ovog modela inspiriran je avangardom, kao light motiv, automobilom se protežu motivi dijamanta, podsjećajući na luksuz koji ova premium marka automobila nudi. Iako sprijeda i straga DS 3 podsjeća na kompakt, s boka se vidi da je riječ o podignutom automobilu u stilu crossovera.

FOTO: Ines Jelušić

Pun sigurnosne opreme

Unutrašnjost modela DS 3 prava je renesansa avangarde. U našem testnom primjerku, sve je bilo u koži – sjedala, kokpit, vrata. Vozačima će tijekom vožnje biti na raspolaganju vozačev displej dimenzija 7 inča, potom head-up displej, a u sredini kokpita nalazi se i glavni ekran dimenzija 10,3 inča koji je poveziv s pametnim telefonima.

DS 3 ima i 360 kameru te odličan bežični punjač za mobitele koji super radi. Auto je opremljen FOCAL zvučnicima, a zgodan dodatak je i masaža sjedala.

FOTO: Ines Jelušić

Prtljažnik modela DS3 zapremnine je 350 litara, što je skroz solidan kapacitet za tu klasu vozila. Spuštanjem sjedala, dobit ćete ravan pod zapremnine 1050 litara.

Auto je pun sigurnosne opreme, a ima i opciju da sam kreće kada se vozite u koloni. Naš testni model bio je benzinac sa 130 KS.

Osim benzinske verzije, DS 3 dostupan je i kao dizelaš te u električnoj verziji. Cijeli test pogledajte u videu.