Automobiliona

Svi su ludi za novim gradskim šminkerom: U Hrvatsku stigao potpuno novi Lexus LBX

Lexus je zakoračio u novu eru u kojoj vozačima predstavljaju totalno drugačije modele nego što smo od njih navikli! Naime, u salone poznatog japanskog proizvođača automobila stigao je model LBX, kompaktni crossover koji će vozačima pružiti potpuno novo iskustvo vožnje u Lexusu.

Najbolji luksuzni auto na svijetu

Lexus kakvog danas poznajemo pokrenut je u osamdesetim godinama prošlog stoljeća kada su u Toyoti odlučili da žele proizvesti najbolji luksuzni automobil na svijetu. Prvi model koji je izašao na tržište 1989. godine bila je limuzina LS 400. Odmah po predstavljanju privukla je veliku pozornost, jer takva kvaliteta izrade i fokus na detalje do tada nije bio poznat. Bio je to tek prvi korak u izgradnji imidža Lexusa kao istinski luksuzne marke koja je jednostavno drukčija od svega drugoga u automobilskom svijetu.

U desetljećima koja su uslijedila Lexus je svakim novim modelom nastavio graditi taj imidž inzistirajući na stalnom pomicanju granica luksuza i savršenoj izradi vozila do najsitnijeg detalja. Tijekom godina Lexus je širio svoju liniju luksuznih vozila pa danas nude izbor od limuzina do SUV vozila. Proces obogaćivanja ponude nastavlja se i s modelom LBX, a koji je stigao u Hrvatsku.

Luksuzni kompaktni crossover

LBX je kratica za Lexus Breakthrough Crossover, a njegov cilj je da vozačima pruži novo iskustvo u popularnoj klasi kompaktnih crossovera. Model je razvijen i dizajniran s posebnim fokusom na europske vozačice i vozače, a njegove dimenzije, agilnost i sjajne performanse čine ga savršenim vozilom za gradske ulice. LBX dolazi s revolucionarnim samopunjivim hibridnim električnim pogonskim sklopom. Ta inovativna tehnologija vrlo učinkovito spaja snagu 1,5-litrenog benzinskog motora s tri cilindra i električnog motora, što omogućuje LBX-u da do 50% vremena radi u samo električnom načinu rada. Novorazvijena bipolarna nikal-metal-hidridna baterija pruža veliku snagu i brzu isporuku energije, diskretno je smještena ispod stražnjih sjedala što povećava unutarnji prostor vozila i osigurava puno udobnije iskustvo vožnje.

Od 0 do 100 ovaj auto ubrzava za 9,2 sekunde, a njegova potrošnja kreće se između 4,5 i 4,8 litara na 100 kilometara.

Posvećenost detaljima tipična za Lexus vidi se i u svakom aspektu dizajna LBX-a. Od upečatljivih boja karoserija koje su završno obradili legendarni Takumi majstori do pomno izrađenih interijera s vrhunskim materijalima i dorađenim šavovima – baš svaki element odiše elegancijom i kvalitetom. LBX dolazi u verzijama Elegant, Relax, Emotion i Cool. Boje automobila i unutarnje uređenje svake od verzija se razlikuje s ciljem da osobe s različitim ukusima i životnim stilovima mogu naći LBX koji odgovara baš njima.

Probne vožnje novog gradskog šminkera mogu se dogovoriti u Lexus salonu u Zagrebu. KAko izgleda novi LBX, pogledajte u nastavku.