Iće i piće

Projekt Riječke gastronomske luke dobitnik prestižne nagrade ‘Simply the Best’

Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i turistički magazin Way to Croatia na svečanoj dodjeli nagrada, u okviru otvorenja ovogodišnje burze PUT, dodijelila je projektu Riječke gastronomske luke nacionalnu godišnju nagradu ‘Simply the Best’, posebno priznanje za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije.

Projekt Riječke gastronomske luke pokrenut je 2022. godine s ciljem povezivanja ugostiteljskih objekata u zajedničku priču s marketinškim potencijalom, izgradnje gastronomskog brenda u sklopu brenda grada Rijeke kao lučkog grada, podrške u profiliranju ugostiteljskih objekata s ciljem dizanja ukupne kvalitete i prepoznatljivosti ponude destinacije te edukacija za ugostitelje o novim trendovima u ugostiteljskoj ponudi. Provodi ga Turistička zajednica grada Rijeke u suradnji s riječkom tvrtkom Abisal, Gastronaut.

Objedinjeno 38 ugostiteljskih objekata

Njime je trenutačno, pod zajedničkim brendom koji omogućuje isticanje posebnosti ponude i usluge svakog restorana, objedinjeno 38 ugostiteljskih objekata koji su nositelji ukupno 72 titule specijaliziranih gastronomskih luka u 10 kategorija: Luke lokalnih namirnica, Ribarske luke, Veganske luke, Barbeque luke, Poslovne luke, Romantične luke, Obiteljske luke, Luke za vinske entuzijaste, Luke posebnosti i Luke drugih zemalja.

Posebnim priznanjem potvrdio se kontinuirani rad Turističke zajednice grada Rijeke zajedno s partnerima u destinaciji, kojim se konstantno radi na poboljšanju i unapređenju turističke ponude s naglaskom na enogastronomiju.

Putne priče pratite i na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i TikTok