Vijesti

Oliver će pješice obići 4 kontinenta i 35 zemalja: Danas stiže u Mariju Bistricu

Pred kratko vrijeme, svjetski putnik i istraživač Oliver Tič krenuo je u svoju novu avanturu. Naime, ovaj Slovenac zaputio se pješice u društvu svog psa Carlitosa na višegodišnje putovanje gdje ima u planu posjetiti četiri kontinenta i 35 zemalja. I sve to pješice!

Ovo nije prvi puta da se Tič zaputio na jednu takvu neobičnu avanturu. Prije osam godina u 175 dana pokorio je zapadnu i istočnu obalu SAD-a, a 2022. vratio se s puta koji je trajao 996 dana i 25 tisuća kilometara, a gdje je prešao rutu od juga Argentine do Aljaske.

Oliver je u petak prešao slovensko-hrvatsku granicu, a jučer je prenoćio u Novom Marofu. Danas u 17 sati stiže u Mariju Bistricu gdje će mu biti organiziran svečani doček.

Doček u 17 sati

Organizatori dočeka su Općina Marija Bistrica i Lions klub Zagorje. “Tič je svjetski putnik, istraživač, čija su putovanja duboko povezana s upoznavanjem novih ljudi i kultura. On svoju avanturu nastavlja s ciljem da otkrije nepoznato, da razumije različite životne stilove diljem svijeta”, kazao je gostujući na HRT2 Robert Kuščar iz Lions kluba Zagorje.

“Oliver je član Lions kluba Konjice, koji je prijateljski klub Lions kluba Zagorje i počašćeni smo da dolazi u Hrvatsko zagorje i Mariju Bistricu koja će biti centar dočeka Olivera u nedjelju u 17 sati”, rekao je Kuščar.

Tič na svoju avanturu ide pješice, s kolicima u kojima mu se nalaze najosnovnije potrepštine, a društvo mu pravi pas Carlitos kojeg je udomio u Peruu na ranijem putovanju. Njegov cilj je upoznati ljude, družiti se s njima, stoga svi koji žele, mogu se danas pridružiti dočeku u Mariji Bistrici, porazgovarati s ovim svjetskim putnikom i podržati ga u njegovoj avanturi.

Na ovo putovanje krenuo je iz Slovenije, prolazi kroz Hrvatsku, a na ruti mu se nalaze i Bugarska, Grčka, Turska. Nakon toga prelazi u Aziju. Cilj mu je proći Aziju, Australiju, Afriku i vratiti se u Europu.

Oliverovo putovanje možete pratiti na njegovim društvenim mrežama Facebook i Instagram, gdje svakodnevno objavljuje fotografije i videe s puta.