Automobiliona

Na karlovačkom Quattro River Rallyiju startalo čak 86 posada, stigli i brojni stranci

Proteklog vikenda održan je 3. Quattro River Rally kojim je otvorena sezona 2024. u domaćem prvenstvu. S obzirom da dio itinerera natjecanja prolazi trasom koja se podudara s brzinskim ispitima Croatia Rallyja, na listi prijava našlo se čak 88 posada, a 86 ih je startalo natjecanje. Natjecatelji su stizali iz dalekih zemalja poput Španjolske, Finske, Estonije, Turske i Kazahstana.

Drugu godinu zaredom slavili su Nikolay Gryazin i Konstantin Aleksandrov pod bugarskom, odnosno neutralnom zastavom (ANA). Nastupili su u Citroenu C3 Rally2 i slavili s minutom i trinaest sekundi prednosti ispred španjolske posade Pepe Lopez i David Vazquez u Škodi Fabiji Rally2. Treće mjesto izborili su Finci Lauri Joona i Janni Husi, također u Fabiji Rally2 s 57,9 sekundi zaostatka.

FOTO: Croatia Rally / Uroš Modlic

Nastupali i hrvatski predstavnici

Najbrži u poretku Prvenstva Hrvatske bili su Viliam Prodan i Marko Stiperski koji su nastupili u Fordu Fiesti Rally3 s kojom su prijavljeni i na Croatia Rally koji će se održati od 18. do 21. travnja. Na ciljnu rampu u Karlovcu Prodan i Stiperski stigli su s osmim vremenom ukupnog poretka.

Drugoplasirani u domaćem prvenstvu bili su Jan Pokos i njegov suvozač iz Slovenije Viljem Ošlaj, također u Fordu Fiesti Rally3 imali su 49,4 sekunde zaostatka. Pokos je ujedno bio i pobjednik u konkurenciji Juniora, a nastup na Quattro River Rallyju također je iskoristio kao pripremu za nadolazeći Croatia Rally.

FOTO: Croatia Rally / Uroš Modlic

Sve informacije o predstojećem WRC Croatia Rally kao i ulaznice i akreditacije za servisni park i posebne zone s najboljim pogledom na dionice brzinskih ispita dostupne su na www.rally-croatia.com.

Jedna od značajnijih novosti ovogodišnjeg natjecanja je i nova lokacija servisnog parka. Naime, zbog tehničkih zahtjevnosti servisni park je nakon tri godine izmješten iz Novog Zagreba u okolicu Zagreba točnije u Westgate City na zapadnom ulazu u Zagreb. Već tradicionalno događaj započinje ceremonijalnim startom na kojem će biti predstavljene sve posade ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u četvrtak 18. travnja 2024. u večernjim satima, a završava u nedjelju 21. travnja dodjelom trofeja ispred Poslovne zgrade Ine u Novom Zagrebu. Svoje sudjelovanje potvrdili su najveći rally vozači današnjice –   Sebastien Ogier, Thierry Neuville, Elfyn Evans, Ottao Tanaka te nadolazeći talent Adrien Fourmaux.