Automobiliona

Opel objavio prve fotografije nove Frontere: Evo kako će izgledati

Opel je otkrio prve fotografije nove Opel Frontere”. Zabavan i prostran novi SUV s “munjom” bit će dostupan u potpuno električnoj od samog predstavljanja, a kupci će se također moći odlučiti za varzije s 48-voltnim hibridnim pogonom.

“Zahvaljujući svestranoj kombinaciji robusne izvedbe, prostranosti, pametnih rješenja i učinkovitih pogonskih sklopova, naša nova Opel Frontera svidjet će se širokom spektru kupaca koji se žele istaknuti iz mase. Savršeno je prilagođena gradskim i prigradskim okolinama i istovremeno nudi vrhunsko iskustvo putovanja našim kupcima”, rekao je glavni izvršni direktor Opela Florian Huettl.

Uspravna silueta prednjeg dijela vozila i jedinstvene proporcije nove Frontere objedinjuju funkcionalnu i prostranu kabinu s vrlo odvažnim i izdržljivim, ali suvremenim izgledom. Novi Opelov znak “munje” slavi svoju premijeru na serijski proizvedenom modelu gdje je ponosno istaknut u samom središtu Opel Vizor-a.

Crni “vizor” daje prednjem dijelu Frontere jedinstveni identitet i neprimjetno integrira prednja svjetla Eco LED s automatskim dugim svjetlima i središnje smještenom Opelovom “munjom”.

Nova Opel Frontera. FOTO: Stellantis

Pametna rješenja za povezivanje i udobnost

Suvremen izgled nastavlja se i u unutrašnjosti gdje pametna izvedba susreće praktična rješenja. Izduženi vodoravni ukrasni elementi na ploči s instrumentima i vratima vizualno proširuju ionako prozračnu kabinu. Nadalje, Opelov potpuno digitalni kokpit Pure Panel s dva zaslona veličine 10 inča i multimedijskim sustavom za informiranje i zabavu jednako privlači poglede kao i odvažan i elegantan novi upravljač. Opel dosljedno slijedi filozofiju maksimalne udobnosti uz minimum skretanja pažnje s jednostavnim, pročišćenim korisničkim iskustvom kojim se izbjegava svaki oblik digitalnog stresa.

Novi model također nudi sve što je potrebno osobama koje se radije oslanjaju na vlastiti mobilni uređaj svojom inovativnom postajom za pametne telefone koja je dostupna uz nadoplatu. Nakon povezivanja s postajom putem namjenske aplikacije, korisnikov pametni telefon postaje upravljačka ploča sustava za informiranje i zabavu koja također može djelovati u kombinaciji s tipkama na upravljaču.

Nova Opel Frontera. FOTO: Stellantis

Opel donosi inovativna rješenja za sjedenje širokom rasponu kupaca nove Frontere. Patentirana značajka Intelli-Seat na prednjim sjedalima, točnije utor koji smanjuje pritisak na trtičnu kost, jamči vrhunsku udobnost čak i tijekom dugih putovanja. Sjedala nisu samo vješto izrađena i oblikovana, već i privlače pažnju svojim kontrastnim šavovima. Presvlake sjedala također su dostupne od potpuno održivog recikliranog materijala.

Brojna pametna rješenja dodatno poboljšavaju zabavu koja je neizostavan dio identiteta novog modela. Primjerice, punjenje mobilnih uređaja lakše je nego ikad prije zahvaljujući hlađenom bežičnom punjaču i dva USB-priključka sprijeda te još dva USB-priključka u drugom redu. Veći uređaji koje inače nije lako odložiti u kabini, kao što su tableti, sada se mogu sigurno pohraniti u središnjoj konzoli zahvaljujući savitljivoj traci koja ih drži na mjestu. Dodatni otvoreni prostori za pohranu u kabini mogu primiti manju ručnu prtljagu, a gumena obloga sprječava zveckanje i klizanje. Putnici u drugom redu mogu upotrijebiti džepove za pametne telefone u naslonima prednjih sjedala.

Nova Opel Frontera. FOTO: Stellantis

Električna verzija i hibrid

Kada su stražnja sjedala podignuta, Frontera nudi više od 460 litara prostora za prtljagu u prtljažniku, a kada su sjedala spuštena, zapremnina se povećava do 1600 litara. Dodatnu svestranost omogućuje stražnja klupa djeljiva u omjeru 60:40, a u osnovnoj opremi dolazi i podnica prtljažnika podesiva u dva nivoa. Nadalje, kupci koji na putovanje trebaju ponijeti još više prtljage ili žele u potpunosti iskoristiti nosivost krova veću od 200 kilograma mogu naručiti funkcionalne krovne nosače koji su dostupni uz nadoplatu.

Nova Opel Frontera. FOTO: Stellantis

Kupci mogu birati između potpuno električne verzije i visokoučinkovitih pogona s 48-voltnom hibridnom tehnologijom. Koji god pogon odabrao, kupac može očekivati vrhunsko uživanje u vožnji zahvaljujući odličnim postavkama podvozja. Inženjeri branda iz Rüsselsheima posebnu su pažnju posvetili optimizaciji kontrole nad vozilom i osiguravanju dobro poznatih Opelovih voznih svojstava, čak i pri velikim brzinama na autocesti.

Nova Opel Frontera. FOTO: Stellantis