Događanja,  Putovanja

Karlovac ovog proljeća postaje hit izletnička vikend destinacija: Evo što se sve sprema

Turistička zajednica grada Karlovca sa svojih je 14 partnera predstavila ‘Proljeće u Karlovcu, bogati sadržaj koji očekuje sugrađane i posjetitelje tijekom travnja i svibnja u gradu na četiri rijeke. Sve aktivnosti objedinjene su pod nazivom Proljeće u Karlovcu,  a provodi se već četvrtu godinu zaredom.

U Proljeće u Karlovcu svojim su se programima uključili dionici javnog, privatnog i civilnog sektora: Aquatika, Muzeji grada Karlovca, UTV Bastion, Kino Edison, Nikola Tesla Experience Center, Gradska knjižnica, PD Dubovac , lokalne turističke agencije Croatia Open Land i Kamat Adventure, Pčelarsko društvo Karlovac, ULAK, ZILIK, Paviljon Katzler i Etno kuća Vučjak.

FOTO: Denis Stošić

Sav sadržaj je podijeljen po temama i odvija se na različitim lokacijama u gradu, a u narednim tjednima posjetitelje očekuju proljetne ture, aktivno proljeće, proljeće uz akvarij, proljeće s Teslom, proljeće u kinu, gastro proljeće, proljeće u parku, proljetne izložbe, edukativno proljeće i proljeće na rijekama.

Savršena vikend destinacija

Čak 5 različitih tematskih turističkih tura s lokalnim vodičima, od kojih su 4 kostimirane, izložbe, kreativne radionice, predavanja, prezentacije, predstave, šetnje s karlovačkim planinarima, kajak ture s lokalnim agencijama, urbana avantura, igre u parku,  likovna kolonija i koncerti, izložbe, filmovi posebna tematska ponuda jela u karlovačkim restoranima i pozivnica su svima za posjet Karlovcu i boravak na najljepšim gradskim lokacijama.

“Četvrtu godinu za redom zajedno s našim destinacijskim partnerima stvaramo prepoznatljiv turistički proizvod koji predstavlja mozaik različitih doživljaja u našem gradu. Objedinjenom promocijom svi sadržaji Proljeća ali i grad kao turistička destinacija postaju vidljiviji i zanimljiviji brojnim posjetiteljima”, izjavila je direktorica Turističke zajednice Marina Burić.

Sve informacije o programu i svim sadržajima možete pronaći na službenim stranicama turističke zajednice. Organizatori pozivaju sugrađane da otkriju doživljaje u vlastitom gradu, a posjetitelje da ovog proljeća odaberu Karlovac za svoju vikend destinaciju.

Putne priče pratite i na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i TikTok