EKO priče

INA raspisala natječaj za program ‘Zeleni pojas’: Evo kako možete prijaviti projekte

Na Međunarodni dan šuma INA je raspisala natječaj za sufinanciranje projekata i ideja koji doprinose zaštiti okoliša i očuvanju klime. Natječaj je otvoren od 21. ožujka do 21. travnja u ponoć.

Program Zeleni pojas namijenjen je svim organizacijama civilnog društva, javnim i obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj. Na ovaj je način u proteklih 10 godina realizirano 149 projekta, koje je INA sufinancirala s više od 420.000 EUR te je zazelenjen prostor od 241.203 m².

Proširenje zelenih površina

Cilj ovogodišnjeg Inina Zelenog pojasa jest proširenje zelenih površina posebno u naseljenim mjestima i gradovima kako bi se što šire obuhvatilo područje koje zajednici osigurava ekološke, estetske, zdravstvene i klimatske dobrobiti. O projektima koji će dobiti podršku odlučivat će stručna komisija, koja će odabrati i tri dodatna projekta koji će se natjecati za najveći broj pregleda na YouTubeu.

“S ponosom obilježavamo 11. godinu Inina Zelenog pojasa te pozivamo sve zainteresirane da se pridruže našem naporu za očuvanje okoliša. U sklopu ovog programa s partnerima smo već ostvarili značajne uspjehe u širenju zelenih površina, a sada su na redu naši gradovi i naselja. Vaša ideja može biti sljedeći korak prema održivoj budućnosti – pridružite nam se i zajedno gradimo ljepši svijet”, rekla je Tamara Karagity, direktorica Korporativnih komunikacija i marketinga Ine.

Kao primjer dobre prakse Inin program Zeleni pojas uvršten je u Globalno izvješće o održivom razvoju za 2018. godinu jer izravno pridonosi očuvanju života na Zemlji, jednom od 17 globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda. Ne propustite ovu priliku, proširite zeleni pojas svojom idejom i doprinesite očuvanju našeg planeta.

Više o projektu možete pronaći na njihovim službenim stranicama.

Putne priče pratite i na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i TikTok