Izdvojeno,  Po Hrvatskoj,  Putovanja

Velika galerija fotografija: Uskrs kod Draškovića u Dugom Selu privukao brojne posjetitelje

Veselo i razigrano bilo je u subotu u Dugom Selu, gdje je u Perivoju grofa Draškovića od 10 do 14 sati održan Uskrs kod Draškovića, prijem za djecu i mlade. Ovu već sada tradicionalnu manifestaciju organizirali su Grad Dugo Selo i Turistička zajednica Grada Dugog Sela, a događaj je okupio brojne posjetitelje koji su u uskrsnom duhu, radosti i veselju proveli subotnje jutro.

“Preduskrsno druženje u Perivoju grofa Draškovića ove godine je privuklo brojne posjetitelje i baš nam je drago zbog toga”, istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Dugo Selo Karmela Vukov-Colić u izjavi medijima.

Prekrasne uskrsne dekoracije

Organizatori su se potrudili da program i ove godine bude prepun raznih događanja – od onih zabavnih pa sve do edukativnih. Mališane su u Perivoju ponovo dočekale grofica Drašković, Margot i Felicija, a za pravu duh Uskrsa, odnosno prekrasne dekoracije bile su zadužene vrijedne ruke vrtićaraca, školaraca i udruga iz Dugog Sela.

“Imamo jako puno radionica, volimo da nam djeca rade rukama da se maknu od ekrana i tipkovnica, da se druže na zraku. Imamo veliki švedski stol jer grofica Felicija uvijek djecu poziva na jednu zakusku malu, učimo ponešto i o bontonu, dodijelit ćemo nagrade najboljim izlošcima, a sve ćemo na kraju završiti kazališnom predstavom male scene Kraljevna na zrnu graška”, dodala je Vukov-Colić uoči početka ove vesele manifestacije.

Na prijemu i djeca iz Biograda na Moru

Druženju su se ove godine pridružila i djeca iz Biograda na Moru koja su zajedno s njihovom turističkom zajednicom predstavila i slikovnicu o biogradskim legendama. Veselom društvu pridružile su se i zelinska vila te zelinska vještica koje su djeci pričale o zelinskim legendama.

Zadovoljan odazivom, ali i cijelom manifestacijom bio je i gradonačelnik Nenad Panian. “Ono što je najbitnije u ovom prekrasnom parku je da nas ima puno, da smo si svi dobri i da dočekamo Uskrs veseli, zdravi i s nadom u bolju budućnost”, rekao je.

Kako je izgledalo druženje u Dugom Selu, pogledajte u nastavku u galeriji fotografija koju vam donosimo.