Događanja,  Putovanja

Danas započinje Festival svjetla Zagreb na kojem će se obilježiti i jedan poseban događaj

U Zagrebu danas počinje jedna od Zagrepčanima dražih manifestacija – Festival svjetla Zagreb. Spoj umjetnosti, dizajna, spektakla, zabave i arhitekture i ove će godine oživjeti lokacije Donjeg grada, a kako su najavili organizatori, ovogodišnji program spaja ono najbolje od likovne i izvedbene umjetnosti te moderne tehnologije.

Kroz pet dana festivala, domaćim i inozemnim umjetnicima prepuštene su ulice, parkovi, trgovi, šetališta i građevine kao slikarsko platno i razigrana scenografiju za brojne oblike inovativne umjetnosti.

Obilježava se i Sat za planet

Program otvorenja u suradnji s WWF Adria, austrijskim, francuskim i njemačkim umjetnicima te uz 3D mapping zakazan je za srijedu, 20. ožujka, u 19:00 sati na lokaciji koja se premijerno predstavlja – Trgu Marka Marulića. Kao i prijašnjih godina, Festival će biti otvoren od 18 do 23 sata do 24.ožujka 2024., a ulazak na sve programe je besplatan.

Povodom Sata za planet Zemlju, jedan od najvećih globalnih pokreta za okoliš, na ovogodišnjem Festivalu svjetla Zagreb će se u subotu, 23. ožujka, u 20:30h na 15 minuta ugasiti sve svjetlosne instalacije. Za tu je priliku multimedijalni umjetnik Alex Brajković / Immersive Studio kreirao posebnu glazbeno-zvučnu kompoziciju u trajanju od 15 minuta.

U ovogodišnji Festival svjetla uključeno je 29 lokacija, a koja su to mjesta možete pogledati na službenim stranicama festivala.

FOTO: TZG Zagreb/Instagram

Putne priče pratite i na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i TikTok