Vijesti

Velik uspjeh zagrebačke zračne luke: Dobili priznanje koje ima samo osam aerodroma u svijetu

Putnici i korisnici usluga Zračne luke Franjo Tuđman ponovno su visokim ocjenama nagradili zračnu luku, kroz redovito istraživanje kvalitete usluga ACI ASQ (Airports Council International World – The Airport Service Quality Survey).

Ovo relevantno istraživanje tijekom cijele godine provode certificirani anketari, intervjuirajući putnike u zračnim lukama putem jedinstvenog ACI/ASQ upitnika. Od 595 000 anketa prikupljenih 2023. godine, 170 ASQ nagrada osvojilo je 90 zračnih luka diljem svijeta, a jedna od njih je i zagrebačka zračna luka, koja je osvojila nagradu Za lakoću/ugodnost u iskustvu putovanja (Easiest Airport Journey in Europe) u grupi europskih zračnih luka od 2 do 5 milijuna putnika.

Uz navedenu nagradu, Zračna luka Franjo Tuđman uvrštena u Listu izvrsnosti generalnog direktora ACI World 2023. (ACI World Director General’s Roll of Excellence). Ovo priznanje dodjeljuje se zračnim lukama koje su osvojile više ACI World ASQ nagrada tijekom pet godina uzastopno, u razdoblju od posljednjih 10 godina. Takvih je samo 8 zračnih luka u svijetu, a jedna od njih u 2023. godini je i Zračna luka Franjo Tuđman.

Zračna luka Zagreb osvojila je prestižnu nagradu

Rezultat kontinuiranog rada

Ova značajna priznanja dolaze kao rezultat kontinuiranog rada na podizanju kvalitete usluga i istraživanja stupnja zadovoljstva putnika uslugama zagrebačke zračne luke provedenih u 2023. godini.

“Iznimno smo ponosni na izvanredno postignuće zagrebačke zračne luke, kojega su i u 2023. godini, sedmu godinu zaredom, potvrdili putnici. Ovo trajno priznanje dokaz je naše nepokolebljive predanosti i izvrsnosti usluge. Nagrada za lakoću/ugodnost u iskustvu putovanja (Easiest Airport Journey in Europe) dodatno potvrđuje izvanredne napore i predanost naših radnika u osiguravanju pozitivnog iskustva boravka u zračnoj luci te nas motivira da i dalje nastavimo istim tempom kako bismo i u budućnosti ne samo ispunili, nego i nadmašili očekivanja naših putnika i posjetitelja. Također, velika nam je čast što smo, zahvaljujući ovim rezultatima, uvršteni na Listu izvrsnosti (Roll of Excellence) Generalnog direktora ACI World, kao jedna od 8 zračnih luka u svijetu”, rekao je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb.

Putne priče pratite i na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i TikTok