Automobiliona

Zbog svoje cijene ovaj je SUV postao totalni hit u Hrvatskoj: Testirali smo Forthing T5 EVO

Krajem prošle godine na hrvatskom je tržištu predstavljen Forthing T5 EVO, kineski SUV koji je osim izgledom kupce osvojio svojom i više nego prihvatljivom cijenom. “Novi igrač u gradu” – tako je Auto Hrvatska, inače uvoznik za ovu marku vozila, predstavio Forthing početkom listopada 2023. godine.

Riječ je o SUV-u sportskog izgleda, koji izgleda jako moćno. Što se tiče dimenzija automobila, Forthing je dugačak 4565 mm, širok je 1860 mm, a visok 1690 mm. Međuosovinski razmak auta iznosi 2715 mm.

Testirali smo kineski SUV Forthing T5 EVO. FOTO: Andrej Jelušić

Sprijeda imamo prednju dignutu masku s tankim LED svjetlima, a straga su uočljiva svjetla spojena LED lajsnom i četiri prava auspuha. Njegova SUV coupe linija najbolje do izražaja dolazi s boka, gdje su dosta uočljivi i 19 inčni kotači.

Unutrašnjost Forthinga je moderna i ugodna, a od materijala prevladava koža. Vozačima su na raspolaganju dva zaslova (glavni ekran i vozačev displej), oba dimenzija 10,25 inča, a koja su spojena jednim panelom tako da imate osjećaj da je sve jedan veliki zaslon koji se proteže do sredine kokpita.

Infotainment je poveziv s vašim pametnim telefonima, a postoji i opcija zrcaljenja zaslona s telefona na ekran, za što morate skinuti posebnu aplikaciju na vaš telefon.

Testirali smo kineski SUV Forthing T5 EVO. FOTO: Andrej Jelušić

Jako prihvatljiva cijena

Sjedala u Forthingu napravljena su od eko kože. Mogu se ugrijati, a vozačevo sjedalo ima i opciju masaže. Osim kože koja dominira u automobilu, na kokpitu se nalazi imitacija karbona, a za ljepši ugođaj tijekom vožnje tu je i ambijentalno osvjetljenje sa zanimljivim svjetlosnim motivom koji se nalazi na kokpitu ispred suvozača.

Auto ima čak 37 raznih pretinaca, džepića i ostalih praktičnih stvarčica, a prtljažnik je zapremnine 480 litara. Kada spustite stražnju klupu, dobit ćete prostor zapremnine 1480 litara.

Testirali smo kineski SUV Forthing T5 EVO. FOTO: Andrej Jelušić

Iako je auto Kinez, ispod haube nalazi se Japanac. Odnosno Mitsubishijev 1.5 litreni benzinski motor koji daje 177 KS. Njegova potrošnja kreće se između 8 i 9 litara, ovisno naravno gdje se i u kojim uvjetima vozite. Ima spremnik goriva zapremnine 55 litara.

Testirali smo kineski SUV Forthing T5 EVO. FOTO: Andrej Jelušić

Ima tri načina vožnje, eco, normal i sport te opciju kontrole vožnje na nizbrdici. Cijena Forthinga T5 EVO u Exclusive opremi iznosi 29.990 eura. Servisi, kao i rezervni dijelovi za Forthing, mogu se napraviti i nabaviti kod uvoznika Auto Hrvatska.

Cijeli test pogledajte u videu.

Putne priče pratite i na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i TikTok