Automobiliona

Vrhunska oprema za malo novaca: Testirali smo redizajnirani SUV MG HS

Kineska marka automobila MG predstavila je osvježenu verziju gradskog SUV-a HS. S osvježenim prednjim dijelom, unutrašnjošću, ali i paletom boja, HS je postao još atraktivniji, a cjenovno i dalje jedan od najprihvatljivijih SUV-a na hrvatskom tržištu.

MG HS je srednji SUV koji se smjestio između modela ZS i Marvel. Predstavljen je 2018. godine, a ovo mu je druga generacija. HS je 46 milimetar dulji i 21 milimetar viši od prethodnika. S redizajnom je došla nova prednja maska pa sad automobil djeluje puno modernije te neke nove i atraktivne boje. U unutrašnjosti dominiraju fini materijali, a dominantna je koža koja se nalazi čak i na kokpitu. Sjedala su presvučena kombinacijom kože i alkantare, blago su školjkasta te se mogu ugrijati.
Ispred vozača smješten je digitalni ekran dimenzija 12,3 inča na kojem se prikazuje pregršt informacija koje će vam biti od koristi u vožnji. Glavni ekran dimenzija je 10,1 inča te se putem aplikacija može povezati s vašim pametnim telefonima. Početni zaslon na njemu moguće je personalizirati, a većina opcija automobila, uključujući i klimu, namješta se na njemu.

Redizajnirani MG HS. FOTO. Andrej Jelušić

Udoban i prostran

HS je udoban i prostran. Na stražnjoj klupi ima puno mjesta i za glavu i za noge, a naslon sjedala moguće je podesiti. Prostor dodatno vizualno proširuje i dodatna svjetlost koja dolazi kada maknete pokrivku panoramskog krova. Zapremnina prtljažnika modela HS iznosi 463 litara, a spuštanjem sjedala dobit ćete utovarni prostor od 1454 litara i ravan pod.

Redizajnirani MG HS. FOTO. Andrej Jelušić

HS dolazi kao benzinac sa 162 konja. Pun je sigurnosne opreme – ima adaptivni tempomat, automatsko kočenje, prepoznaje pješake i bicikliste, upozorava na mrtvi kut, lane assist, itd. Ima i opciju da može voziti sam u koloni, odnosno da prati automobil ispred sebe. HS ima jako visok položaj sjedenja što rezultira odličnom preglednošću.

Redizajnirani MG HS. FOTO. Andrej Jelušić

Ovaj obiteljski SUV dolazi s vrhunskom opremom, a takva mu je i cijena. HS starta od 24.900 eura, a ovakav testni u Luxury opremi trenutno možete dobiti po akcijskoj cijeni za 30.900 eura. Kompletnu ponudu MG vozila možete pronaći na njihovim službenim stranicama, a cijeli test modela MG HS pogledajte u videu.

Putne priče pratite i na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i TikTok