Izdvojeno,  Po Hrvatskoj,  Putovanja

Novi serijal na našem portalu: ‘Gradske priče’ čitateljima otkrivaju zanimljivosti iz hrvatskih gradova

Od sjevera do juga, od istoka do zapada, Hrvatska je prekrasna gdje god da se okrenete i kamo god da pogledate. Nacionalni parkovi, parkovi prirode, kontinentalna Hrvatska, Slavonija, Baranja, Zagorje, Međimurje, naša prekrasna obala, gradovi i sela – nema mjesta u Lijepoj našoj koje ne vrijedi posjetiti.

No, ponekad i sami zaboravljamo u kakvoj divnoj zemlji živimo, a ispod radara na prolaze manji gradovi koji skrivaju pregršt zanimljivosti i atrakcija koje vrijedi upoznati i doživjeti. Upravo takva mjesta i takve gradove stavljamo u fokus našeg novog serijala pod nazivom “Gradske priče”.

Prva stanica – Đurđevac

U Gradskim pričama, kroz tekst, fotografije i video na portalu Putne priče i našim društvenim mrežama ispričat ćemo vam najzanimljivije i do sada možda neispričane i nepoznate priče o gradovima diljem Hrvatske, a koji često i nisu toliko turistički razvikani. Vjerujte nam – takvih je gradova puno, stoga je pred nama dosta posla.

Zoološki vrt u Đurđevcu. FOTO: Andrej Jelušić

“Serijal ‘Gradske priče’ nastao je nakon što smo uvidjeli da se na portalu najradije čitaju teme iz Hrvatske te da su neki gradovi i neke lokacije sasvim neopravdano premalo zastupljeni u medijima. Zbog toga smo odlučili obilaziti manja mjesta, a koja itekako imaju svašta za pokazati”, rekla je glavna urednica i autorica Putnih priča Ines Jelušić.

S prvom pričom krećemo 02. travnja 2024. godine, a serijal kreće iz Podravine – točnije iz Đurđevca. “Moram priznati da je upravo Đurđevac bio nadahnuće za ovaj serijal. Nakon jednog snimanja u Đurđevcu i kratkog obilaska grada, ostali smo iznenađeni svim sadržajima na koje smo tamo naišli te smo naše pozitivne dojmove željeli podijeliti i s našim čitateljima”, dodala je Jelušić.

Kako je nastala legenda o Picokima, što se sve može naučiti u posjetiteljskom centru, kako izgleda “pustinja” u Hrvatskoj koju nazivaju Hrvatskom Saharom te tko su stanovnici zoološkog vrta u Đurđevcu, doznajte već ovog petka.

Đurđevac. FOTO: Ines Jelušić
Putne priče pratite i na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i TikTok