Po Hrvatskoj,  Putovanja

Na Plitvicama najavljen promotivni tjedan povodom rođendana: Evo detalja i cijena ulaznica

Plitvička jezera ove godine slave svoj 75. rođendan! Povodom svog rođendana, jedna od najprepoznatljivijih hrvatskih destinacija održat će od 1. do 8. travnja 2024. godine svoj tradicionalni promotivni tjedan Nacionalnog parka Plitvička jezera.

“Kao predjel naročite prirodne ljepote”, Plitvička jezera proglašena su nacionalnim parkom 8. travnja 1949. godine. Jedinstvene vrijednosti ovoga područja prepoznate su od Organizacije Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (engl. UNESCO – United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) koja je trideset godina kasnije Nacionalni park Plitvička jezera uvrstila na svoj Popis svjetske baštine.

Kako bismo proslavili ovu iznimno važnu 45. obljetnicu od međunarodnog značaja, iz Nacionalnog parka najavljuju i Jesenski promotivni tjedan koji će se ove godine održati od 26. listopada do 3. studenog 2024. godine.

Ulaznice se kupuju online

U promotivnom tjednu, posjetitelji će moći kupiti ulaznice po posebnim cijenama, a to će ujedno biti i jedinstvena prilika da doživite svih 16 smaragdnih jezera kada se priroda budi iz zimskog sna uz poseban ugođaj – šuma postaje bujnija, a šarenilo boja postaje očaravajuće.

“Ulaznice je obvezno kupiti online te preporučujemo da unaprijed odaberete jedan od programa posjeta ili preuzmete našu aplikaciju kako biste što bolje isplanirali svoj posjet. U aplikaciji imate mogućnost označavanja vašeg parkirnog mjesta, informacije o smještaju i restoranima, općenite informacije o parku kao i poučne sadržaje o vrijednostima najvećeg i najstarijeg nacionalnog parka u Hrvatskoj”, navode iz Nacionalnog parka.

Cijena ulaznice za odrasle iznosit će 10 eura, za studente 6 eura, dok će cijena za djecu od 7-18 godina biti 4 eura. Više informacija o kupovini ulaznica kao i aplikaciji nacionalnog parka možete pronaći ovdje.