Automobiliona

Otkriveno ime najnovijeg Renaultovog SUV modela: Evo i kada će auto biti službeno predstavljen

Francuski proizvođač automobila Renault otkrio je naziv svog novog kompaktnog C-SUV-a za obitelji. Njihova nova uzdanica u segmentu zvat će se Symbioz! Najnoviji model kojim marka nastavlja osvajati C-segment, novo je pojačanje u komplementarnoj ponudi vozila, osmišljenoj da ispuni potrebe svih kupaca. Naziv Symbioz izvedenica je iz starogrčke riječi symbiosis koja znači suživot, održava novi dizajnerski izričaj marke, dok sam model spaja užitak u vožnji s naprednom unutrašnjošću i štedljivim motorom E-Tech full hybrid 145.

Renault Symbioz

“Novom kompaktnom obiteljskom automobilu htjeli smo dati ime koje ima društveni značaj i odražava blisku povezanost obitelji s njihovim vozilom. Naziv Symbioz savršeno dočarava suživot s vozilom, mjesto na kojem su putnici jedno sa svojim automobilom i svijetom koji ih okružuje“, kazala je Sylvia Dos Santos, voditeljica Odjela za strategiju imenovanja modela vozila iz Renaultovog odjela za marketing.

Najbolje od tehnologije

Symbioz je dugačak 4,41 metara te je najkompaktniji hibrid u Renaultovoj ponudi vozila C-segmenta. Njegova je unutrašnjost oblikovana da zadovolji potrebe cijele obitelji, što znači da nudi obilje prostora i veliki kapacitet za pohranu.

Renault Symbioz

Renault je u njega ugradio samo najbolje od svoje tehnologije pa ćemo imati prilike i u ovom modelu vidjeti panoramski stakleni krov Solarbay nove generacije koji upotrebljava tehnologiju tekućih kristala raspršenih na polimerima (PDLC) i koji se zatamnjuje bez upotrebe sjenila te motor E-Tech full hybrid 145 KS u vozilu smanjene mase (ispod 1500 kg) koji povećava užitak u vožnji i smanjuje potrošnju goriva.

Model će biti predstavljen u proljeće 2024.

Putne priče pratite i na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i TikTok