Automobiliona

Kia u Hrvatskoj predstavila EV9, veliki električni SUV sa 7 sjedala idealan za duga putovanja

Kia je u Hrvatskoj predstavila model EV9, grandiozni i luksuzni električni automobil koji dolazi sa 6 ili 7 sjedala. EV9 dugačak je preko 5 metara te ima 3 reda sjedala te je jedan od rijetkih električnih automobila na tržištu sa 7 sjedala.

EV9 temelji se na tri strateška stupa – tehnologiji, voznim osobinama i održivom dizajnu.

Karoserija izvana pomalo je kockasta, a karakterističan izgled vozila inspiriran je Kijinom dizajnerskom filozofijom “Opposites United”, koja traži sklad u kontrastnim značajkama prirode, modernosti i tehnologije.

Ines Jelušić

Sprijeda je opremljen najnovijom generacijom digitalnog “tigrovog lica”. Karakteristične okomite farove imaju LED element, a za njih je specifična projekcija s tankom lećom ili kod GT-line izvedbe projekcija s malom kockom. Straga je EV9 odmah prepoznatljiv po jedinstvenoj grafici zvjezdanih svjetala u specifičnih stražnjim LED svjetlima. EV9 će u Europi biti raspoloživ u pet boja karoserije – Snow White Pearl, Aurora Black Pearl, Flare Red, Pebble Gray i Iceberg Green. Pored toga je za paket opreme EV9 Baseline ekskluzivno u ponudi i sjajna ili matirana boja Ivory Silver. Tu je i Ocean Blue, prenesena s koncepta EV9, koja je i u ponudi kod izvedbe GT-line u mat ili sjajnoj boji.

Raspored iznutra je jednostavan a ukoliko se kupci odluče za verziju sa 6 sjedala, jedna od opcija koje mogu uzeti su relaksirajuća ili rotirajuća sjedala u drugom redu.

Kia EV9 nudi pogon na stražnje kotače ili pogon na sva četiri kotača. Obje izvedbe dolaze s baterijom kapaciteta od 99,8 kWh s Kijinom tehnologijom četvrte generacije baterija. Izvedba s pogonom na stražnje kotače ima elektromotor snage 149,5 kW (203 KS) te prema WLTP-u može prijeći do 563 km, dok izvedba s pogonom na sva četiri kotača (384 KS) po WLTP-u ima doseg do 505 kilometara.

Ines Jelušić

Osim odličnog dosega, Kia EV9 može se pohvaliti i ultra brzim punjenjem s kojim je za samo 15 minuta moguće povećati doseg za 249 kilometra. EV9 opremljen je i s dvosmjernim punjenjem, što znači da stranke mogu svoje električno vozilo puniti ne samo preko wallboxa ili javnog punjačkog mjesta, nego mogu energiju pohranjenu u bateriji vozila koristiti i za napajanje elektronskih uređaja (V2L) ili u budućnosti čak svog doma (V2H) ili mreže (V2G).

EV9 može vući dodatni teret do 2500 kilometara, od nekih zgodnih i tehnološki naprednijih značajki valja istaknuti EV Smart Route Planner za jednostavnije putovanje i traženje punionica, potom prvi radarski tempomat na svijetu koji se temelji na AI, daljinsko pametno parkiranje druge generacije te mogućnost zamjene pametnog ključa s mobitelom, koji djeluje čak i ako je baterija prazna.

Prtljažnik je zapremnine 828 litara, dok je zapremnina sa 6/7 sjedala 333 litre. Ima dodatni prostor za pohranjivanje sprijeda – stražnji pogon dolazi s 90-litrenim prednjim prtljažnikom, dok pogon na sva četiri kotača nudi 52 litre prostora ispod haube.

Strategija održivog dizajna

U skladu s preoblikovanjem u pružatelja održivih rješenja mobilnosti, Kia se opredijelila za strategiju održivog dizajna tako što u svoje automobile uključuje puno za okoliš prihvatljivijih materijala. Ovaj plan predviđa postupan prekid uporabe kože životinjskog izvora, uvođenje uporabe deset “obveznih” održivih elemenata u nutrašnjosti vozila i neprestano inoviranje novih materijala na biološkoj osnovi.

Ines Jelušić

Kia EV9 predstavlja prvi stupanj na ovom putu s okolišu prihvatljivijim materijalima u unutrašnjosti, kao što alternativna koža od bio poliuretana, djelomično napravljenog od kukuruza. Pored toga tu su i reciklirana PET (polietilen tereftalat) in TPO (termoplastični olefin) plastika upotrijebljene za armaturnu ploču, obloge vrata i stupića. Kod unutarnjih obloga modela EV9 upotrijebljena je reciklirana plastika od otpadaka, nastalih nakon uporabe.

Tkanine i tepisi izrađeni su od prerađene PET plastike i prerađenih ribarskih mreža, a sve to pruža ugodan osjećaj. Prekidači i obloge sadrže biološku boju, dok unutarnje obloge sadrže boju bez BTX. Pređa i filc u cijelom vozilu izrađeni su od 100% recikliranog PET-a.

Cijena modela s pogonom na stražnje kotače je 87.999 eura, dok je cijena modela s pogonom na sva četiri kotača 93.999 eura.