Iće i piće

Tražite nešto posebno za Valentinovo? Donosimo neobične ideje kojima ćete oduševiti voljene

Brojni su načini kako s voljenom osobom proslaviti Valentinovo, a mnogi rado tim povodom odabiru večere u nekim finim restoranima. No, što kada ta večera ili ručak može biti još posebnije iskustvo koje ćete dugo pamtiti? Takva zanimljiva gastronomska iskustva možete doživjeti u Sloveniji. U moru raznih doživljaja, dva su nas posebno zaintrigirala – večera u podzemlju, 160 metara ispod površine i večera u gondoli žičare.

Najdublja slovenska blagovaonica

Najdublja slovenska blagovaonica nalazi se u Velenju te spaja svijet rudarstva i vrhunske kuhinje. Nakon rudarskog pozdrava, u najdublju blagovaonicu spustit ćete se najstarijim dizalom u Sloveniji, gdje ćete uživati u obroku u četiri slijeda. Nakon vožnje podzemnom željeznicom moći ćete popiti čašu pjenušca u rudničkoj Crnoj svlačionici.

FOTO: Slovenija.info

U cijenu ovog gastronomskog iskustva uključeni su obilazak Muzeja ugljarstva Slovenije u pratnji licenciranog vodiča, najam kaciga i tople odjeće, piće dobrodošlice i rudarski pozdrav iz kuhinje, spust najstarijom još uvijek operativnom vučnicom u Sloveniji i obilazak najzanimljivijih podzemnih rudarskih lokacija, Štajgerjeva južna u 4 slijeda uz vino i glazbu, vožnja podzemnom željeznicom, čašu pjenušavog vina i iznenađenje sjećanja. Više informacija možete pronaći ovdje.

Večera u žičari

Druga dobra ideja je da idete – u visine! Krvavečke gondole nakon javnog radnog vremena pretvaraju se u male lebdeće restorane, a za ovo spektakularno gastronomsko iskustvo zaduženi su Krvavec Resort, Jezeršek Catering i Gostilna Krištof.

Najviše 4 osobe mogu uživati u obroku od 3 slijeda u svojoj privatnoj kabini. Večera se poslužuje naizmjenično tijekom dvije uzlazne i silazne vožnje. Nakon zadnje vožnje slijedi zaustavljanje kod obližnje planine uz slatko iznenađenje i nastup folklornih skupina. Više informacija možete pronaći ovdje.