Po svijetu,  Putovanja

Tražite idealno putovanje za dvoje? Ovih 5 romantičnih europskih gradova morate posjetiti

Da biste proveli romantične trenutke s osobom koju volite, nije važno niti vrijeme niti mjesto. No, neki su gradovi ipak posebniji od drugih baš po toj romantičnoj vibri koja se može osjetiti u njima.

Bliži nam se Dan zaljubljenih, a ako ste među onima koji svoje bolje polovice planiraju odvesti na neko romantično putovanje, u nastavku donosimo naših top 5 gradova u Europi idealnih za proslavu ljubavi.

Pariz

 

Nekima je Pariz možda klišej, no francusku metropolu barem jednom u životu, a preporučamo i više puta, morate doživjeti. Pariz pršti od ljubavi, ljepote i zanimljivih mjesta za posjetiti.

Jedan od simbola ovog grada je Eiffelov toranj, a gdje sa svojom voljenom osobom možete popiti čašu pjenušca uz spektakularni pogled na grad. Naš putopis iz Pariza možete pročitati ovdje.

Venecija

I Venecija možda zvuči kao klišej, no taj romantični talijanski biser također se nalazi visoko na ljestvici kada govorimo o romantičnim gradovima.

Iznenadite svoju voljenu osobu putovanjem u Veneciju, nekom finom večerom i romantičnom vožnjom gondolom za dvoje.

Porto

Porto je lijep i romantičan, i bez klišeja koji inače prate ovakve gradove. Oduševit će vas svojom kulturom, arhitekturom, hranom i vinom.

Porto je popularan po svojem desertnom vinu Port koje je nezaobilazno na listi onoga što morate probati.

Rim

Talijanska prijestolnica oduševljava svojom arhitekturom i poviješću. U Rimu ćete svašta vidjeti i doživjeti te je nezaobilazna destinaciji na listi gradova koje barem jednom u životu morate posjetiti.

Valentinovo je jako dobra prilika da sa svojom voljenom osobom doživite sve čari Rima.

Ljubljana

Na listi romantičnih gradova s potpunim se pravom nalazi i slovenska metropola Ljubljana. Ovaj divan grad idealan je za šetnje u dvoje gdje ćete uživati u arhitekturi grada, ali i brojnim drugim doživljajima koji se tamo nude.

S obzirom na blizinu, Ljubljana je idealna destinacija za jednodnevni izlet s voljenom osobom. Naš putopis iz Ljubljane možete pročitati ovdje.