Automobiliona

Peugeot je predstavio redizajnirani 208, evo što je sve novo kod ovog gradskog auta

Peugeot je predstavio redizajn svoj poznatog gradskog modela 208. Nakon uspjeha njegovog prethodnika koji je u nešto više od 3 godine proizveden u preko milijuna primjeraka te se u 2021. i 2022. godini okitio titulom najprodavanijeg automobila u Europi i Francuskoj, stigla je proljepšana i poboljšana verzija koja donosi brojne novitete.

Novi 208 temelji se na privlačnosti, emocijama i izvrsnosti. Izvana auto krasi novi vizualni identitet marke koji je uspješno implementiran i na ovom modelu. Novi je i svjetlosni potpis s prednjim led svjetlima i tri LED kandže.

Straga su vodoravna LED svjetla, a logotip marke zamijenjen je slovima Peugeot. Dolazi u dvije nove boje – selenium sivoj i agueda žutoj, a novi su i materijali u unutrašnjosti. Također, unutrašnjost kod ovog modela dolazi i u alkantari.

Ines Jelušić

I-Cocpit je dorađen, dimenzija je 10 inča, a svim kupcima je dostupna i dorađena besplatna aplikacija ‘My Peugeot’. Na svojim pametnim telefonima putem aplikacije možete imati svoju virtualnu servisnu knjižicu, putovanje koje ste isplanirali na svom pametnom telefonu možete na daljinu poslati navigacijskom sustavu svog vozila, preko aplikacije možete planirati punjenje na putovanju, a njome možete i na daljinu upravljati središnjim zaključavanjem te aktivirati svjetla i trubu. Također, auto ima i opciju programiranja pretpripreme temperature u unutrašnjosti, kao i provjere, programiranja, pokretanja ili odgode punjenja baterija na daljinu.

Za lakše i jednostavnije upravljanje, tu su i nove HD kamere, a veseli i činjenica da je sama praktičnost auta ostala ista kao i kod prethodnika pa zapremina prtljažnika iznosi 309 litara.

Ines Jelušić

Novi električni model

Što se tiče game, kupci će moći odabrati između dvije benzinske verzije s ručnim mjenjačem (75 KS i 100 KS), dva hibrida (100 i 136 KS) te dva električna modela od 136 i 156 KS.

Novi snažniji električni model od 156 KS opremljen je baterijom od 51 kWh, a zbog čega automobil ima doseg do 400 kilometara po WLTP-u.

Automobili dolaze u tri razine opreme – Active, Allure, GT – a u svim je razinama više opreme nego u prijašnjim generacijama.

Ines Jelušić

Cijene novog Peugeota 208 kreću od 18.212 eura za osnovnog benzinca od 75 konja, dok najskuplji model, električni u GT opremi sa 156 KS košta 40.170 eura.

Povodom lansiranja, iz Peugeota su najavili akciju pa će kupci osnovni model platiti nešto manje – 17.500 eura. U to je uključeno jamstvo od 5 godina ili 100.000 kilometara te 4 zimske gume na poklon. Peugeot nudi i ponudu za financiranje na 3 rate za 0% kamata, a u tom paketu dolaze i gume na poklon te poklon članstvo u Peugeot programu vjernosti.