Događanja,  Putovanja

Ovo se ne propušta: Sutra u Trakošćanu možete vidjeti kako izgleda proslava kineske Nove godine

Ako vas je oduvijek zanimalo kako izgleda proslava kineske Nove godine, 04.02.2024. zaputite se u dvorac Trakošćan! Naime, Dvor Trakošćan u suradnji s Konfucijevim institutom Sveučilišta u Zagrebu, a uz podršku Veleposlanstva Narodne Republike Kine u RH organizira uzbudljivo druženje od 10 do 16 sati u prostorijama dvorca, koje će uključivati cijeli niz aktivnosti za velike i male!

Djeca će moći oslikati svoja lica elementima trakošćanskog i kineskog zmaja, slušati zanimljiva predavanja i priče o zmajevima, što o onom domaćem, trakošćanskom, što o onom iz daleke Kine te sudjelovati na odabiru najbolje maske/kostima na temu zmaja.

Odrasli će moći uživati u opuštajućim tonovima tradicionalnog kineskog instrumenta – Guzhenga, isprobati tradicionalnu kinesku odjeću (Hanfu) te ispisati svoje ime na kineskom jeziku i izraditi otisak zmaja na papiru.

Na proslavi Nove godine izvodit će se tradicionalni plesove – ples kineskog lava te ples kineskog zmaja. Sve aktivnosti uključene su u cijenu redovite ulaznice za muzej te se dodatno ne naplaćuju stoga ne propustite ovu jedinstvenu priliku da doživite spoj kineske i hrvatske kulture.