Automobiliona

Otkrivene ekskluzivne verzije novog GR Yarisa, na njima su radili i poznati WRC vozači

Toyota je otkrila dvije ekskluzivne verzije novog GR Yarisa visokih performansi, a koje su razvijene uz osobni doprinos vozača prvaka TOYOTA GAZOO Racing World Rally Teama (TGR-WRT) Sébastiena Ogiera i Kallea Rovanperäa. Novi modeli svoj debi imaju prvog dana Rallye-Monte Carlo, otvaranja FIA Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) 2024.

Modeli su razvijeni iz konceptnih verzija koje su prikazane na Salonu automobila u Tokiju 2023., pod nadzorom Ogiera koji je osvojio dva od svojih osam naslova WRC vozača s TGR-WRT-om, 2020. i 2021., i Rovanperäa, pobjednika u 2022. i 2023. godine.

Prepoznatljive vanjske i unutarnje stilske značajke

U svakom automobilu načini rada “Gravel” i “Track” koji se nalaze na standardnom GR Yarisu zamijenjeni su postavkama koje su reprogramirane tako da odražavaju osobne preferencije svakog vozača za rukovanje i performanse. Osim toga, svaka od posebnih verzija ima prepoznatljive nove vanjske i unutarnje stilske značajke.

Oba automobila pokreće najnoviji razvoj GR Yarisovog 1,6-litrenog trocilindričnog motora s turbopunjačem, koji proizvodi 280 KS i 390 Nm okretnog momenta, usklađen s šesterostupanjskim inteligentnim ručnim mjenjačem (6iMT).

Kako izgledaju automobili, donosimo u nastavku.