Po Hrvatskoj,  Putovanja

Nacionalni park Krka slavi rođendan: Časte besplatnim ulazom, ali i brojnim edukativnim radionicama

Nacionalni park Krka slavi svoj 39. rođendan povodom kojeg donosi bogat program aktivnosti od 24. do 31. siječnja 2024. godine. Među ostalim, posjetitelji će moći uživati u ljepotama Parka i sudjelovati u edukativnim radionicama.

Na sam rođendan, u srijedu, 24. siječnja 2024., ulazak u Nacionalni park “Krka” bit će besplatan, a od 24. do 31. siječnja 2024. bit će besplatan ulaz u Eko kampus “Krka” u Puljanima i na Roški slap.

Tih dana poseban naglasak bit će stavljen na edukaciju posjetitelja, odnosno na organizirane besplatne radionice za djecu i odrasle u Eko kampusu Krka u Puljanima svakoga dana od 11 do 13 sati. Edukatori JU NP Krka vodit će radionice na temu očuvanja okoliša, važnosti razvrstavanja otpada i mogućnosti njegove ponovne uporabe i recikliranja. Posjetitelji će moći sudjelovati u izradi ukrasnih predmeta od recikliranih materijala.

Raspored radionica je sljedeći:

Srijeda, 24. siječnja: 3R – recikliranje papira
Četvrtak, 25. siječnja: 3R – izrada nakita od papirnatih perlica
Petak, 26. siječnja: 3R – recikliranje PVC vrećica
Subota, 27. siječnja: 3R – recikliranje papira
Nedjelja, 28. siječnja: Nit po nit – pregača (tkanje papirom)
Ponedjeljak, 29. siječnja: Nit po nit – pregača (izrada tkanog ukrasa)
Utorak, 30. siječnja: Nit po nit – pregača (tkanje na dječjem tkalačkom okviru)
Srijeda, 31. siječnja: razgledavanje lokaliteta Burnum uz pratnju vodiča (radionica počinje u 12 sati)

IZ NP Krka ističu da je obilježavanje rođendana prilika za edukaciju o važnosti očuvanja prirode, ali i za uživanje u vrijednostima toga jedinstvenog prirodnog blaga i druženje s lokalnom zajednicom te pozivaju sve da im se pridruže u proslavi, istraže Nacionalni park i podrže održivost u upravljanju njime i življenju u jedinstvenom prirodnom okruženju.

FOTO: npkrka.hr